"Azt akartam, hogy Kjaerbye és a North is gyengén szerepeljen" - gla1ve

Ezúttal az Astralis irányítója, Lukas "gla1ve" Rossander adott interjút, amiből kiderül milyen érzés volt Kjaerbye távozása, és hogyan vélekedik a csapata jelenlegi formájáról.

A dbltap munkatársa Jarek “DeKay” Lewis még a Major alatt kapta el az Astralis irányítóját gla1ve-t egy interjúra, ahol a fiatal játékos az irányítói szerepről, Kjaerbye távozásáról és arról is beszélt, hogy milyen érzés a világ legerősebb CS:GO csapatában játszani.

DeKay: Az utóbbi időben, minden versenyen ahol játszotok ti vagyok a legjobbak. Időbe tellett mire hozzászoktatok ehhez? Mekkora nyomást rakott ez rátok?

gla1ve: Leginkább a nyári uborkaszezon után érződött ez. Mindenki a mi játékunkat másolta, különösen a North. Persze mi is ellesünk dolgokat más csapatoktól, de szinte mindenki a mi játékunkat próbálja lemásolni, –így most azon kell dolgoznunk, hogy miként tudjuk folyamatosan fejleszteni a játékunkat, hogy egy lépéssel a többiek előtt tudjunk maradni.

zonic, Magisk, Xyp9x, dupreeh, device, gla1ve

DeKay: A te játékod irányítóként is nagyon egyedi. Sok jó játékos abba a hibába esik, hogy túl sokat foglalkozik a mikor menedzseléssel és nem tud igazán kibontakozni mint egyéni játékos. Mi az ami a te játékodat ennyire különlegessé teszi a többiekétől?

gla1ve: Ami talán a leginkább segített ebben, hogy korábban volt, hogy befejeztem az irányítást, átadtam másnak, és az egyéni játékomra koncentráltam és azt fejlesztettem. Amikor nem megy az irányítás akkor a játék sem megy, és ez ugyanúgy igaz fordítva is. Szóval nem igazán tudom pontosan megmondani mit csinálok játék közben. Az biztos, hogy sokat készülök egy-egy mérkőzésre. A meccs előtt eltervezem mit szeretnék majd csinálni, és így felkészülten kezdem a játékot. Kiválasztok négy-öt taktikát és tudom, hogy azokat szeretném majd végigfuttatni a mérkőzés alatt. 

DeKay: Mesélj egy kicsit dupreeh-ről. Személy szerint én az egyik leginkább alulértékelt játékosnak tartom őt, amit nem értek, hiszen ő a csapat egyik legjobbja. 

gla1ve: Általában próbálunk együtt játszani, együtt mozogni és segíteni a másikat a pontszerzésben. Mindig azt szoktuk a legfontosabbként kihangsúlyozni, hogy ne kerülj alapból rossz 1v1 helyzetbe. Ezért is próbáljuk minél jobban használni a rendelkezésre álló gránátokat. Ha nem az előre begyakoroltakat dobjuk talán szokott hibázni, de amikor a legjobb formáját hozza verhetetlen a célzása és nagyon gyors. Borzasztó jó reflexei vannak, –szerintem van kétszer olyan jó, mint én.

DeKay: Mennyire aggódtál amikor Kjaerbye elhagyta a csapatot? Mennyire volt frusztráló, hogy olyan hirtelen, a semmiből jött szinte az ő távozása?

gla1ve: Eléggé aggasztó volt az a helyzet, és dühös is voltam rá. Aggódtam, mert abban az időszakban én sem voltam a legjobb formában. Rengeteget hibáztam, és irányítóként is hullámvölgyben voltam. Nem tudom, hogy egyedül Magisk érkezése javított-e ezen, de az biztos, hogy olyan új erőt hozott a csapatba, ami mindannyiunkat felrázott.

DeKay: Figyelemmel kíséred azóta Kjaerbye-t? Mármint nyilván figyelned kell, hiszen Stockholmban is szembekerültetek egymással, –de szoktad nézni a játékait a North-nál, figyeled a viselkedését? Milyen érzés volt, hogy a DreamHack Masters Stockholm alkalmával felül tudott kerekedni rajtatok?

gla1ve: Igen, valóban nagy rivalizálás volt köztünk és a North között akkor, őszintén, azt akartam, hogy mind ő mind a North gyenge legyen, mert úgy éreztem hátba szúrt minket a távozásával. De ahogy telt az idő, egyre többet beszélgettünk a különböző versenyeken, és ő még mindig egy rendes srác. most már inkább az fájó, ahogyan elhagyta a csapatot, nem maga tény, hogy elment. Még mindig nagyon fiatal, és vannak dolgok amik csak úgy megtörténnek. Stockholmban csalódott voltam a vereségünk miatt, de talán egy picit örültem is Kjaerbye sikerének.

DeKay: Ha jól emlékszem még a Major első szakaszában játszottatok a Rogue ellen. Pusztán kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz cadiaN-ről és mit gondolsz mire lesz képes?

gla1ve: CadiaN nagyon jó munkát végez. Szerintem ő egy nagyon jó játékos, de talán nincs az amerikai játékosok legjobbjai között. Leginkább FalleN-hez tudnám hasonlítani. Persze nincs annyira erős játékos mint FalleN, és nincs annyira jó irányító sem, de idővel ő is elérhet arra a szintre.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!