"(...)Az első magyar játékos vagyok, aki legenda lett, –ez azért elég nagy dolog"

Böröcz "DeadFox" Bence beszélt a fnatic elleni mérkőzésről és arról, hogy milyen érzelmek öntötték el a csapatot a győzelem után.

A HellRaisers játékosa, az első magyar CS:GO Major Legenda, Böröcz „DeadFox” Bence volt a cybersport.com beszélgető partnere a Major-ön aratott fnatic fölötti győzelem után.

Ez a második Major szereplésed, de az első alkalom, hogy a rájátszásba jutottál. Mit jelent ez számodra, akár a karrieredet nézve, akár személyes nézőpontokból?

DeadFox: Nagyon sokat jelent nekem. Rengeteg időt és munkát öltem ebbe a játékba, és most végre igazán megtérült. Nagyon örülök ennek.

Mesélj kicsit, Amiran (a csapat elemzője), Johnta és ANGE1 hogyan készített fel titeket a fnatic elleni mérkőzésre? Pontosan meghatározott terv volt, vagy inkább a meccs alakulásától függően változott?

DeadFox: Sok előre megbeszélt körünk van, és sokat is elemezték a fnatic játékát, –így fel voltunk készülve a taktikáikból. Nem igazán csináltunk új dolgokat; egyszerűen kiválasztottuk azokat a köreinket amik működnek ellenük és azokat játszottuk, meg persze a pályát is jól ismertük. Azt hiszem a mérkőzést megelőző éjszaka beszélték át a stratégiát és akkor is demóztak. Nem értettem miről volt szó, mivel oroszul beszéltek (nevet).

Térjünk rá akkor a fnatic elleni meccsre. Mirage egy nehéz pálya volt, bitang erős első félidőt zártatok aztán sikerült felzárkózniuk és végül hosszabbításban elveszítettétek a pályát. Mit gondolsz, mi volt a probléma?

DeadFox: Igen, a félidő után elvesztettük a CT oldali pisztolykört, és engedtük a fnatic-ot felzárkózni. Nem tudom pontosan mi volt a gond, de rengeteg kört veszítettünk a rossz kommunikáció miatt. Illetve nem tudtuk kordában tartani az érzelmeinket és gondolatainkat. Nem voltunk nyugodtak játék közben és rengeteget forogtunk fölöslegesen a lerakók között, pusztán néhány gránát miatt. Főként ezeket a hibáinkat használták fel ellenünk.

Erről ANGE1-lel is beszéltem már korábban, amiből úgy tűnt, mintha a fiatal játékosok, ISSAA és woxic lenne az, akiken könnyebben uralkodnak az érzelmeik, és ez beárnyékolja a játékukat. Hogyan használtátok fel a Mirage és Dust2 közötti szünetet arra, hogy újra mindenki nyugodtan tudjon játszani? Mit beszéltetek át?

DeadFox: Elég hallgatagok voltunk a pálya után, szóval főleg Johnta volt az aki beszélt. Eléggé lehangoltak voltunk, de ő azt mondta: „Van ilyen srácok, ez az ő pályájuk volt, nem szabad tovább ezzel foglalkoznunk. Van még két pályánk, ahol nem szabad az elsőre gondolnunk, csakis a következőre kettőre kell fókuszálnunk, különben veszíteni fogunk azokon is.” ISSAA is nagyon fel volt lelkesülve, pedig ő általában nem szokott az ilyen vereségek után, de szerintem mindennél jobban el akarta érni a Legenda címet.

Dust2-n egy szoros félidőt zártatok, egy körös hátránnyal. Aztán CT oldalon mintha változtak volna az erőviszonyok, és gyakorlatilag minden körben sikeresen hárítottátok a fnatic támadását. Ez az előre meghatározott, jól működő taktikának volt köszönhető, vagy inkább az erős egyéni játéknak.

DeadFox: Egyénileg is nagyon erősek voltunk, és a félidőben azt mondtuk magunknak: „Ez jól alakul, CT-ben erősebbek vagyunk. Folytassuk a saját játékunkat és le tudjuk őket győzni.” Ez sikerült is, hoztuk a köreinket és erősen játszottunk, –különösen ISSAA, aki szinte minden körben remekelt. Nem tudom, hogyan csinálja (nevet).

Az utolsó pálya Cache volt, ahol Dust2-nél is nagyobb fölényben voltatok. Nem igazán lehet sok mindent kérdezni róla, de hogyan csináltátok?

DeadFox: Őszintén szólva nem sokat készültünk Cache-re, nem is igazán tudom, hogyan csináltuk azt a pályát. Dust2 egy akkora löketet adott nekünk, amit ide is magunkkal tudtunk hozni és olyan nagy fölénnyel nyertük a félidőt, hogy szinte minden körben ujjongtunk és hangosak voltunk, fejben is megtörtük őket szerintem. Már Dust2 éreztük, hogy mentálisan megtörtük őket, tudtuk, hogy Cache-en valami nem megszokottal fognak próbálkozni, mondjuk egyesével kinézegetni ránk, így erősebben fogtuk közepet is, hogy ne adjunk esélyt nekik erre. És végül legyőztük őket.

Egy kötelező kérdés a végére. KRIMZ-nek az első Major ahol nem jutott a rájátszásba, JW és flusha pedig a negyedik Major győzelmétől búcsúzott így. Milyen érzés egy ekkora nevű, legendás csapat ellen küzdve tovább jutni a Major-ön?

DeadFox: Nem vagyok biztos, hogy a szó értelmében véve boldogok voltunk a fnatic elleni győzelem után, ISSAA sírt a mérkőzés végével, és woxic is közel volt hozzá. Én inkább egy nyugodt ember vagyok. Persze én is nagyon boldog vagyok belül, de ritkán mutatom ki. Bondik és ANGE1 is nagyon örültek a győzelemnek. ANGE1-nek nem is tudom már fejben tartani hányadik Major volt ez, mire újra a Legendák közé ért, Bondik-nak pedig a hetedik Major szereplésén sikerült Legendává válnia. Mindenkinek nagyon sokat jelent ez most; nekem az első alkalom, hogy a rájátszásba jutottam, és én vagyok az első magyar játékos aki ezt elérte –ez azért elég nagy dolog.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!