Már a Play-In Stage alatt megszületett a VB első pentája!

Már a Play-In Stage alatt megszületett a VB első pentája!

Az Infinity Esports és a Dire Wolves meccse igen forróra sikeredett csütörtökön. Még az első Pentakill is gazdára talált alatta!

Nem olyan régen írtunk egy cikket a 2018-as World Championship jelenlegi metájáról, amelyben az ötös lövészösszeállítás első helyét nem más foglalhatta el, mint Kaisa. Így talán már nem is okozott meglepetést a legtöbb nézőnek, hogy a csütörtöki első pentakill az ő "kis" kacsói által születhetett meg. Az egész helyzet esszenciája mégis az, hogy az első selejtező szakasz utolsó meccsén láthattuk ezt az igen bravúros csavart, –ami nem csak, hogy szép volt, de egy egész csapat sorsát eldöntötte. 

Hogyan alakul eddig a 2018-as World Championship metája?

Abbiechan | 18/10/04 13:00 Dél-Korában október elsejével kezdetét vette a 2018-as World Championship. Az első négy nap eredményei alapján pedig már többen is sikeresen összeállították a versenysorozat korai metáját, ami tartogat számunkra egy-két meglepetést. A Riot Games történetében egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy nem olyan régen átalakított hőst túlbuffolnak, –így a World Championshipre az adott karakter egy jól irányzott becsapással érkezhet.

A két csapat, akik csütörtökön utolsóként mérték össze erejüket egymással az Infinity Esports és a Dire Wolves voltak. Már magán a meccsen látszódott, hogy nem babra megy a játék: egy vesztes meccs akár az Infinity Esports kiesésébe is kerülhetett volna. Eredetileg pedig úgy is tűnt, hogy a Dire Wolves csapata lesz az, aki tovább juthat a következő körbe, azonban az Infinity Esports egy jól irányzott csapással megfordította a mérkőzést.Az Infinity csapata a Pentakillt (és egyben a továbbjutást is) végső soron az adc-jének Renato "Renyu" Gallegos-nak köszönheti. Az természetesen még mindig igaznak számít, hogy a legtöbb ötszörös gyilkosság egy játékos kiemelkedő teljesítménye miatt következik be, azonban mi itt inkább azt mondanánk, hogy "minden a tervek szerint haladt". Az Infinity ugyanis folyamatosan próbálta tartani (majd emelni) a nyomást az ellenfélen, így a Dire Wolves bázisára is eljutott, ahol egy igen veszedelmes csapatharc tört ki.

Az Infinity csapat összeállításának alapján egy nagyobb harc kialakulásakor a legtöbb sebzést pont az adc-jük Gallegos tudta kiosztani, amit ennél az összecsapásnál jócskán ki is használtak. A csapat többi tagja folyamatosan próbálták levinni az ellenfél életerejét, mindeközben Gallegos tematikusan fejezte be (és fejezte le) az ellenséges egységeket. 

A válogató kieséses szakaszában az Infinity Esport-nak a G2 Esport-al kell majd farkasszemet néznie, –ami azt jelenti, hogy még ennél is jobban fel kell kötniük a gatyát és mindent beleadni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!