A G2 továbbjutott, –íme a VB csoportbeosztásai!

Perkz-ék döcögősen indultak a szériában, de végül csak sikerült az Infinity Esports-ot lenyomni.

Vasárnap véget ért az idei világbajnokság Play-In szakasza, ahol 12 csapat a fennmaradó 4 helyért küzdött majd egy héten át. A szombati napról végül a Cloud9 és az EDG jutott tovább, –erről bővebben az alábbi cikkben olvashattok.

A Cloud9 már a csoportkörben, a G2-nak még küzdenie kell

Aioween | 18/10/06 16:14 A mai napon zajlott le a 2018-as LoL világbajnokság Play-In stage első playoff napja, ahol a Cloud9 lépett színpadra a Gambit Esports ellen, valamint az EDward Gaming a DetonatioN FocusMe ellen. Elnézve a csapatok neveit, egy elég egyoldalú és egy szorosabb szériát vártunk.

Az igazán fontos széria nekünk európaiaknak azonban vasárnap reggel hatkor kezdődött, hiszen ekkor lépett pályára a G2 Esports és az Infinity. Az első meccsen már kezdhettünk aggódni, ugyanis a G2 egyáltalán nem úgy tűnt, mint aki kijavította volna a csoportokban mutatott gyengéit és az Infinity Esports –egy szoros meccsen ugyan–, de lenyomta a G2-t.
Szerencsére nem esett teljesen hanyatt a G2 és ez leginkább Wunder érdeme, aki fantasztikusan játszott a széria további meccsein: szó szerint a hátán víve a csapatot. A szériát végül 3-1-re nyerte a G2 és külön jó hír, hogy a negyedik mérkőzésen Hjarnan is végre magához tért. A sokat kritizált alsó ösvényes játékos nem éppen a G2 legfényesebb gyöngye és a kommentátorok is rendre izgulnak, amikor a kompozíció rá szeretne építeni. Jó volt látni, hogy végre ő is képes felkapcsolni, amikor kell, –reméljük, hogy erre egyre gyakrabban kerül sor, különben a G2 nagy bajban lesz a világbajnokságon.

A nap második szériája a G-Rex és a Supermassive között zajlott. Itt is egy viszonylag simább 3-1-et láthattunk a két gárdától, melyet a hong kongi G-Rex nyert meg. Ezt követően a szervezők nem is húzták sokáig az időt, jöhetett a csoprot sorsolás, hogy kiderüljön melyik csoportot melyik csapat egészíti majd ki négy fősre.

A G2 végül az A csoportot kapta, ahol rögtön két elég erős ellenféllel is szembe kell nézniük, az LMS győztes Flash Wolves-zal, illetve az LCK második Afreeca Freecs-szel.

A Cloud9 kapta talán a legszerencsétlenebb sorsolást, mivel a B csoportba kerültek. Itt található a világ egyik legerősebb csapatának tartott RNG Kínából, valamint a tavalyi VB bajnok Gen.G.

Az EDG ennél egy fokkal jobban járt: bár ők is osztozkodnak a csoporton egy LCK győztes KT Rolsterrel, illetve az NA LCS kétszeres bajnokát, a Team Liquidet sem szabad lebecsülni.

Végezetül a G-Rex egy közepesen nehéz csapatba került együtt a Fnatic-kal, illetve az IG-vel. Itt van a 100 Thieves is, mint az NA LCS második seedje, viszont nincs koreai csapat, ez elsősorban a Fnatic-nak lehet jó hír.

A csoportmérkőzések szerdán, azaz október 10-én kezdődnek, reggel 10 órától. Az első összecsapásunk pedig máris egy izgalmas Kt Rolster vs Team Liquid lesz, de arra napra jut még egy Afreeca vs G2, RNG vs C9 és egy Gen.G vs Team Vitality is!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!