Gabo lövései védhetetlenek voltak - Ő lett az első K&H e-kupa FIFA19 bajnoka

Gabo lövései védhetetlenek voltak - Ő lett az első K&H e-kupa FIFA19 bajnoka

Riválisa, Gabinho ellen bizonyíthatott PS4-en, és bizony élt a lehetőséggel: magabiztos játékkal megnyerte az ország első FIFA19 versenyét a Hidegkuti Nándor stadionban.

Szeptember 30-án egy nem mindennapi FIFA19 versenyre került sor az új Hidegkuti Nándor stadionban. Majd 128 versenyző bizonyíthatott a legújabb játék Kick Off módjában. A 85-ös OVR Rating mellett bármelyik együttest ki lehetett választani a torna során. Nem kevés izgalmas és gólzáporos mérkőzés után megfogyatkozott a mezőny, –és mindössze négy játékos maradt versenyben: Majorosi Krisztián (MTK Budapest), Fellegi Norbert, Novák Roland, Fábián Dániel.

Hozzájuk csatlakozott a négy meghívott profi e-sportoló is, név szerint:

  • Molnár "molnargabo" Gábor (DVSC)
  • Szirtesi "Gabinho" Gábor
  • Mokos "mokosg" Gábor
  • Nagy "Divi" Dávid (MTK Budapest)

A második top 8 ágrajzát sorsolással döntötték, –méghozzá az eddig eljutott játékosok húzták ki a következő ellenfelüket. Így alakulhatott ki a negyedöntő párosítása. Végül kiderült, hogy mind a négy meghívott e-sportoló sikeresen vette az akadályt, és beverekedte magát az elődöntőbe. A legszorosabb mérkőzése Gabinhonak volt, hiszen Norbert ellen hosszabbításban tudta kiharcolni a továbbjutást. 

A legjobb négy között utána Divi ellen bizonyíthatott, –az MTK fiatal játékosa azonban nem adta könnyen magát: mindössze egyetlen gólon múlt a döntőbe jutása a V4 győztesnek, ráadásul Divi az utolsó percekben még egy kapufát is összehozott. A másik ágon Gabo gálázott, egyszerűen az irányítása alatt a belga válogatottat nem lehetett megállítani. Minden lövését szinte gólra váltotta így mokosg-nek esélyt sem hagyott.

A finálét ezek után a két rivális játszhatta le. Gyors Gabinho (Franciaország) gólt követően azonban nem, hogy megzavarodott volna Gabo (Belgium), hanem egyenesen megtáltosodott, és még az első félidőben meg is fordította az állást. Aztán a szünetet követően Gabinho rögtön ki is egyenlített, azonban Gabo továbbra is magabiztos maradt és a saját játékát játszotta. Ez olyannyira bejött neki, hogy két újabb találatot ért el, amivel feladta a leckét ellenfelének. A rendes játékidő utolsó percében egy vicces les gólt még sikerült összehoznia Gabinhonak (olyan játékosa miatt fújta le a játékvezető, akinek köze nem volt a labdához), –de az eredmény végül már nem változott.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és ülő emberek

Ezen a vasárnap estén nem talált legyőzőre molnargabo, –így teljesen megérdemelten lett övé a képzeletbeli aranyérem, és az első helyért járó 150 ezer forintos utalvány a Konzolvilág jóvoltából.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!