Milyen tank valójában a Kanonenjagdpanzer 105?

Milyen tank valójában a Kanonenjagdpanzer 105?

Megéri megvenni, esetleg a régi Kanonenjagdpanzerünket lecserélni a Kanonenjagdpanzer 105-re?

A Kanonenjagdpanzer első prototípusa –vagy más néven Jagdpanzer Kanone 90mm– 1960-ban készült el a Hanomag és Henschel műhelyeiben, és gyártása egészen 1967-ig tartott. Összesen 770 egység készült a Bundeswehr, és 80 a belga hadsereg részére. A tankvadászt 1985-ben idejétmúltnak nyilvánították, így néhány darabot tüzérségi megfigyelő egységgé, míg a többit irányított tankelhárító lövedék szállítóvá alakították át. Néhány azonban egészen 1990-ig szolgálatban maradt.

Tankelemzés: Kanonenjagdpanzer 105

Főfegyverzet

A legtöbben a 105 milliméteres löveg DPM értékére panaszkodnak, –ami érthető, hiszen 1.950 sebzés percenként meglehetősen kevés. A nagyobb kaliberű löveg előnyei mellett szól, hogy sokkal magasabb a páncélátütési értéke, az alfa és modul sebzése, mint a 90 milliméteresnek, viszont a kicsi majdnem kétszer olyan gyorsan tölt, ezért egy az egy elleni küzdelemben könnyedén alulmaradhat. Fontos kiemelni, hogy célzási paramétereikben gyakorlatilag megegyeznek, így nem kell a nagyobb kaliberű ágyúk tipikus gyengeségétől tartanunk.

Páncélzat

A Ru 251 alapjain nyugvó koncepció lényegében bárhonnan beüthető. A 30 milliméteres páncélzat semmire sem elegendő, –ráadásul a HP-ját 1.050-re csökkentették a 90 mm-es verzió 1.200 HP-jához képest, ami a tank túlélőképességét nagy mértékben lecsökkenti.

Mozgékonyság

A 105 milliméteres főfegyverzet egy kicsit ugyan ront a fajlagos teljesítményén, de még így is egy hihetetlenül gyors tankvadász, ami továbbra is kiérdemli a tier VIII-as E-25 megnevezést, hiszen jobb esetben 70 km/h sebességgel rohanhatjuk le ellenfeleinket, –vagy oldhatunk kereket.

Minden, amit a tankvadászról ezenkívül tudnod kell!

A Kanonenjagdpanzer 105-öt három módon szerezheted be:

  • Közvetlenül a prémium boltból vásárolod meg, aminek ára kicsit több, mint 12.000 forintra rúg.
  • Ha már megvan a Kanonenjagdpanzer, akkor ugyanilyen módszerrel 50%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá.
  • Ha már megvan a Kanonenjagdpanzer, de nem szeretnél pénzt költeni, akkor ingyen is megkapod, és a cserét a Player Supporton keresztül tudod lebonyolítani.

Sok szempontból lehet érvelni amellett, hogy melyik löveggel felszerelt verziót vásároljátok meg, de a mostani metában egyértelműen a nagyobb páncélátütés és a magasabb alfa sebzés a befutó, amivel a 105 milliméteres felé billen a mérleg nyelve. A Vbaddict adatai alapján a Kanonenjagdpanzer 105 a hetedik legtöbb kreditet termelő prémium tank, az elmúlt harminc nap statisztikája szerint. 

Tippek a harckocsi használatához

A Kanonenjagdpanzer 105-tel a tipikus camper játékstílust kell alkalmaznod, illetve arra törekedned, hogy mindig te kezdeményezz. Ez két szempontból is rendkívül fontos. Egyrészt ha az ellenfeled lő először, akkor szinte garantált a megsemmisülésed, másodszor mozgás közben hihetetlenül pontatlan a löveg, –és ezt szigorúan a harctéri tapasztalatokra alapozom.

Egyes helyzetekben a Kanonenjagdpanzer 105 ideális felderítő egységgé válhat, ugyanis ehhez mind a mozgékonysága, mind az álcázása, mind a sebessége megvan. Ilyen eset lehet az, ha Malinovkán vagy Prokhorovkán kell harcolnod, de nálatok már nincs felderítő tank, vagy már kilőtték.

Ajánlott felszerelések: Stabilizátor, Töltésgyorsító, Periszkóp
Ajánlott képességek: Testvériség, Álcázás, Hatodik érzék, Kapáslövés, Sima utazás

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.