Újra szuper a SuperPershing!

Újra szuper a SuperPershing!

Az 1.2-ben erősítették, és most szinte megállíthatatlan az amerikai prémium közepes!

A T26E4 egy hányattatott sorsú prémium tank, ami egészen 2013 júniusáig egy félelmetes ellenfél volt, de történelmi hitelességre hivatkozva legyengítették a frontpáncélzatát, ezért a tank esetében kivételesen a Wargaming felajánlotta, hogy akiknek nem tetszik a módosított verzió, azok 7.200 aranyért eladhatják. A SuperPershing páncélátütését a 9.17-es frissítésben 192 milliméterre növelték, de ez persze nem volt elég, és a héten élesített 1.2-ben még tovább erősítették.

Nemcsak mozgékonyabb lett, de a páncélátütési és célzási paraméterei is javultak, ráadásul javítottak a frontpáncélzatán. Röviden a T26E4 SuperPershing újra a harctér fenegyereke, akit hiba lenne alábecsülni!

Tankelemzés: T26E4 SuperPershing

Főfegyverzet

A 192 milliméteres páncélátütés egy tipikus közepes tankon több, mint elegendő lett volna, de mivel a SuperPershing többnyire nehéz tankokkal találja szembe magát, ezért logikus lépés volt 202 milliméterre növelni az AP lövedék átütési értékét. Az újratöltési idejének köszönhetően az összes amerikai riválistól magasabb DPM értéket érhetünk el vele, és talán egyedül a mozgás közbeni szórásunk hagy kívánnivalót maga után, -de ez a gyakorlatban egyáltalán nem vészes.

Páncélzat

Itt ugrik a majom a vízbe! A SuperPershing a kék és lila pontokon egy tier VIII-as könnyű, közepes és nehéz tankkal normál lőszerhasználat mellett beüthetetlen, hiszen ezeken a pontokon 220 milliméter feletti effektív vastagságot kapunk. Gyenge pontként a narancssárgával és vörössel jelölt részeket említhetjük, ahol gondos célzással kárt tehetünk benne.

Mozgékonyság

A +110 lóerő hihetetlen segítség neki, bár többi amerikai közepes tank köröket ver rá mozgékonyság tekintetében, de egyrészt a SuperPershingnek nem is célja, hogy lépést tartson a medekkel, másrészt a nehéz tankokhoz hasonlítva már egy rendkívül mozgékony járgánynak számít.

Tippek a harckocsi használatához

Az összes amerikai tanknál megemlíthető hull down technika használata itt is rendkívül fontos, de nem feltétlenül azért, amire először gondolnátok. Sokatok fejében biztosan az fordul meg, hogy a test elrejtésével az ellenfél számára redukálódik a célozható felület, valamint az, hogy a rendkívül erős toronypáncélt (a lövegpajzsnál 500 mm feletti vastagság) így tudjuk a legjobban kamatoztatni, -és akik erre asszociáltak, azok jó úton járnak. A magyarázat a hull down pozíció használatának fontosságára az, hogy így a test és a torony közötti rést szinte lehetetlen eltalálni, a magaslati pozícióból pedig a kupolát is rendkívül macerás penetrálni.

A másik nagyon lényeges tudnivaló, amire minden körülmények között érdemes figyelni, az maga a frontpáncél helyes használata. Nem ajánlott, sőt egyenesen tilos sidescrapelni! A frontpáncél rendkívül erős, és bár horizontálisan egy bizonyos pontig talán be is forgatható, de amint az ellenfeled rálát az első futógörgődre vagy az oldaladra, akkor azonnal azokra a pontokra fog koncentrálni, -és ilyenkor az az érzésed támadhat, hogy egy papír tankkal játszol. Ennek figyelembe vételével minimálisan -jobbra és balra maximum 5-10 fokkal- forgasd be a járművet, valamint fedezék mögül úgy nézz ki, hogy bizonyos legyél abban, hogy az ellenfélhez közelebb eső futógörgőt a fedezék kitakarja!

Ajánlott felszerelések: Stabilizátor, Töltésgyorsító, Optika
Ajánlott képességek: Testvériség, Javítás, Kapáslövés, Sima utazás, Hatodik érzék, Helyzetfelismerés (plusz Álcázás, mert egy hibrid tankról beszélünk).

Mindent egybevetve a SuperPershing egy rendkívül szórakoztató járgány lett, ami immáron nemcsak régi fényében csilloghat, de normál lőszerhasználat mellett is milliókat farmolhatunk vele random csatában. Mindenkinek ajánljuk, hogy porolja le a tankot, mert nem kis meglepetésben lesz része!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.