Egy történet arról, ahogy a múltban Get_RiGhT majdnem a C9-ben kötött ki

Egy történet arról, ahogy a múltban Get_RiGhT majdnem a C9-ben kötött ki

Volt idő amikor a svéd Counter-Strike ikonikus alakja majdnem elhagyta Európát.

Újabb résszel jelentkezik a dbltap.com azon cikksorozata, amiben belsős információkra támaszkodva, meghiúsult forgatásokról rántják le a leplet. Korábban olvashattuk már, hogy Hiko és Skadoodle majdnem egy európai csapatban kötöttek ki, –most pedig fordítanak a helyzeten, és egy európai játékos majdnem véghezvitt amerikába való igazolását ismerhetjük meg.

A történet 2015-ig nyúlva vissza, amikor is az akkori Cloud9 ShahZam-ot SEMPHIS-t lecserélve, leigazolta Skadoodle-t és freakazoid-ot, majd egész szép eredményeket értek el a ESWC 2015-ös szezonjában és az ESL ESEA Pro League első szezonjának döntőjében is. Az ESL One Cologne már nem sikerült túl fényesen, majd röviddel ezután Sean "sgares" Gares bejelentette visszavonlását, így irányító nélkül maradt a C9. Közben a háttérben, a két jóbarát GeT_RiGhT és sgares között folyamatosan ment a poénkodás, hogy mikor fognak már együtt játszani ugyanabban a csapatban, –aztán egy csapásra a poénból majdnem valóság lett. 

GeT_RiGhT a FACEIT Major-ön

Gares megkérte a fiatal svéd játékost, hogy csatlakozzon a Cloud9-hoz, ő maga pedig átvenné a coach szerepét, GeT_RiGhT pedig el is fogadta ezt a felkérést. A gond csak az volt, hogy jó pár fix verseny vár még abban az évben a Ninjas in Pyjamas csapatára, GeT_RiGhT-nak pedig decemberig fix szerződése volt. A DreamHack Cluj-Napoca Major után már megvolt a repülőjegye is a svédnek, aki több verseny során is a Cloud9 csapatával játszott volna, végül a repülő indulása előtt két órával törölték GeT_RiGhT foglalását, és meghiúsult a Cloud9-nal való közös játék.

Sean Gares ezután végleg elhagyta a csapatot, helyére pedig az a Stewie2K érkezett, akivel azóta Major győztes csapat vált a Cloud9-ból. Gares igazolása ezután több csapatnál is szóba jött, –végül az elemzőasztaloknál láthatjuk őt szinte minden nagyobb versenyen. GeT_RiGhT pedig azóta is a NiP csapatát erősíti, átéltek már sikereket és kudarcokat egyaránt, de ő és Patrik "f0rest" Lindberg, a két NiP veterán mindvégig kitartanak a pizsamás nindzsák mellett.

Borítókép és kép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!