Pár másodpercen múlt a leggyorsabb világbajnoki meccs rekord!

A vesztes csapatnak persze ez nem túl jó hír, de a rekord már 2015 óta áll.

Újabb érdekességre került sor a mai napon, ami nekünk nyugatiaknak annyira nem kedvez, de látvány szempontjából mindenképpen fontos. Az Invictus Gaming és a 100 Thieves összecsapása ment le nemrég, ahol az Invictus Gaming elsöprő győzelmet aratott az amerikai gárda felett.

Ez a 10 hős dominálja eddig az idei VB-t!

Már több napja zajlanak a csoportmeccsek, megnéztük kiket látunk a leggyakrabban.

Az eredmény talán annyira nem volt meglepő: a 100T eddig minden, csak nem meggyőző ezen a világbajnokságon, –ráadásul továbbra is Rikarat erőltetik Cody Sun helyett, hiába kerül minden meccsen hátrányba. Ezúttal sem maradt ez el, 15 percnél 0 2 0-ban és 12-es farmlemaradásban volt, míg ellenfele JackeyLove 2 0 3-ban egy ledöntött bot toronnyal együtt a neve mellett. 

A hivatalos meccsidő végül 20 perc és 26 másodperc lett. A kommentátorok sem voltak biztosak, de megkockáztatták, hogy ez talán a leggyorsabb mérkőzés a világbajnokságok történetében. Annyira nem is lőttek mellé egyébként, ez a második leggyorsabb mérkőzés, amit valaha láthattunk a VB színpadán.

A leggyorsabb meccset 2015 október elsején produkálták, ahol az EDG nézett szembe a Bangkok Titans-zel. A meccset az EDG nyerte 20 perc és 21 másodperc alatt, vagyis a szintén kínai IG mindössze 5 másodperccel maradt le minden idők leggyorsabb vb meccséről. Harmadik helyen egyébként az SKT T1 és a Star Horn RNG találkozója áll a harmadik szezonbeli VB-n, vagyis még 2013-ban játszották ezt.

Külön érdekesség még, hogy az 50 leggyorsabb meccs közül mindössze 16-szor nyertek a piros oldalon, a maradék 34 alkalommal a kék oldal győzedelmeskedett. Az első VB-ből mindössze egy mérkőzés került fel a top 50-es listába, míg átlagosan a legtöbb nagyon rövid meccs a harmadik szezonban, az SKT első megnyert világbajnokságán történt. A gyors meccsek között legtöbbet szereplő csapat a Cloud9, összesen 8 mérkőzésben érintettek, melyből 4-et, (vagyis a felét) nyerték meg.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!