Videón az első, hivatalos mérkőzés - CS:GO retró 1. rész

Videón az első, hivatalos mérkőzés - CS:GO retró 1. rész

Tudjátok, hol és mikor volt az első, hivatalos, LAN-on játszott CS:GO mérkőzés? Új sorozatunkból hasonló érdekességekkel fogunk foglalkozni.

Új sorozatot indítunk, CS:GO retró néven, amiben a játék már-már elfeledett történeseit elevenítjük fel nektek. Az első részben kezdjük rögtön a CS:GO első LAN-on játszott mérkőzésével. Nem kétséges, az egyik legnépszerűbb e-sport játék ma a világon a CS:GO, hatalmas játékosbázissal és évről-évre növekedő nézőközönséggel rendelkezik, korunkra gigászi összegek forognak kockán egy-egy mérkőzés alatt. A játék fejlesztésének és kiadásának történelmébe most nem szeretnék belemenni, talán majd egy másik CS:GO retró részben, ahol bőségesen kitárgyalhatjuk majd a fejlesztés menetét és történetét. Most fókuszáljunk inkább erre a gyöngyszemre, amit YouTube-on lehet megtalálni, és amely videón a Counter-Strike: Global Offensive első, hivatalos mérkőzését láthatjuk.

a showmeccs EU válogatottja, lurppis, GeT_RiGhT, zonic, trace és cArn

A mérkőzés 2011-ben az Intel Extreme Masters Global Challenge versenyen zajlott le, New York-ban, és itt még showmeccsnek szánták a szervezők, hiszen a rendes versenyen még 1.6 volt. Egy amerikai és egy európai válogatottat láthatunk, az USA csapatában olyan nevekkel, mint n0thing, Storm, fRoD, volcano és ksharp, míg ez EU válogatottban lurppis, GeT_RiGhT, cArn, zonic és trace játszott. Persze már az is megmosolyogtató, hogy 2011 óta mennyit változtak a ma is ismert játékosok, de maga a játék az, ami elképesztően sokat fejlődött. A karaktermodellek, az animációk mind-mind viccesnek hatnak a mai CS:GO-hoz szokott szemünknek. 

És akkor még nem is volt szó a scope-os Galilról, a borzasztó bugyután kinéző Zeusról vagy a fegyverek hangjairól. Nem akarok minden részletet elspoilerezni nektek, lent megnézhetitek a teljes mérkőzést, tényleg ajánlom mindenkinek, egyrészt vicces látni, hogy milyen volt még a megjelenés előtt a játék, másrészt viszont roppant érdekes és elismerésre méltó, hogy a mai sikeres játékosok közül jó pár névvel már ezen a versenyen is találkozhattunk.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!