Perkz szerint a kínaiaknak eljárt a szája, kiszivárogtatták többek közt a Gen.G taktikáit!

Perkz szerint a kínaiaknak eljárt a szája, kiszivárogtatták többek közt a Gen.G taktikáit!

Ami a scrimmen történik, az ott is marad a két csapat között, –legalábbis elvileg. Aki ezt megszegi, az elég súlyos vétséget követ el.

A G2 midese Perkz elég komoly vádakkal támadta a kínai csapatokat, miszerint kiszivárogtatják a scrimmek eredményeit. Ez bizony elég súlyos bűn, mivel csapatoknak titoktartási kötelezettségei vannak ezeket a meccseket illetően. Nem véletlenül, hiszen a csapatok itt próbálhatnak ki új taktikákat élesben.Tegnap volt egy érdekes pillanat a Gen.G elleni meccsen, ahol az RNG az elején pontosan tudta, hogy a koreai gárda hol fog tanyázni.

Az akció a 20. mp-től kezdődik, ahol Ming, Uzi és Mlxg mintha pontosan tudnák, hogy mire számítsanak a bokorban. Ezt a stratégiát elvileg a Gen.G korábban gyakorolta scrimmeken és valahogyan eljuthatott az infó az RNG-hez, –legalábbis Perkz szerint, akinek nagyon gyanús volt a dolog. A helyzetről tweetet is rakott ki.

"Hogyan tudta az RNG, hogy pont abban a bokorban fognak csapdát állítani??? Talán más csapatoknak nem kellene LPL csapatokkal gyakorolniuk."

Ezzel egyértelműen arra akart utalni, hogy a kínai csapatok ellen gyakorolt taktikák több ízben is kikerültek már az internetre, –és nem is ez az első eset. A játék után a Splyce toposa, Odoamne is reagált egy tweettel.

Ilyet pedig nem nagyon lehetne, hiszen azonnal elleshetnek trükköket, tippeket és taktikákat egy-egy csapattól, ami enyhén szólva is nem túl sportszerű. Mindenki féltve őrzi titokként, hogy például melyik meccsen hol kezdenek, vagy milyen hősöket preferálnak, –ezek kiadása elég nagy gáz. Anno hasonlóan hatalmas port kavart az TSM szivárogtatása, amikor az SKT elleni scrimmek egy az egyben felkerültek Youtube-ra, és valaki körbeosztotta őket.

Nem kis savat kaptak akkor, nagyjából fél Korea ki akarta paterolni őket, amiért ennyire óvatlanok voltak és sok csapat nem is nagyon akart ezek után ellenük gyakorolni, elvégre féltették a biztonságukat.

A legnagyobb "baki", –ha ezt lehet egyáltalán annak nevezni–, Tabe megjelenése volt az 5. szezonban a VB elemző asztalán. Az Invictus Gamingről volt szó, Tabe pedig a scrim eredmények alapján még a meccs indulása előtt, amit bárki nézhetett, konkrétan kiterítette majdnem az összes lapot, hogy mire mit, hogyan és mikor fognak választani, milyen terveik vannak. Az egész csak azért szakadt félbe, mert Dash-ék észnél voltak, –és még időben leállították.

Mindezeket elnézve, elég érdekes, hogy már a 8. VB-nél tartunk: mindenki pontosan tudja, hogy mennyire fontos a scrimmek megbízhatósága, mégsem történik elég óvintézkedés e tekintetben. Talán a Riotnak kellene keményebb szabályokat írnia és betartatnia, ha már a rendezvény az ő nevük alatt fut, hogy ilyenekre ne kerülhessen sor.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!