Meddig lehet terhelni a csapatokat az egymás utáni versenyekkel?

Meddig lehet terhelni a csapatokat az egymás utáni versenyekkel?

Egyre sűrűbb a CS:GO versenynaptára, amit akár a nézőkön is lecsapódhat.

A CS:GO versenyek elitjének számító szeptemberi FACEIT Major óta egymást érik a különböző online és offline versenyek. Emlékezzünk csak vissza, hogy az ESL One New York-kal szinte napra pontosan egy időben kezdődött a BLAST Pro Series Isztambul, így nyilván nem lehetett ott mindkettőn egy adott csapat. Azóta elkezdődött az ESL Pro League nyolcadik szezonja, az ECS 6. szezonjának európai és amerikai selejtezői is futnak, zajlanak az IEM Chicago selejtezői is, és a jövőhét folyamán mindezek mellé elindul még a 2018-as EPICENTER is.

Nagyon sűrű az év második felében a versenynaptár, ami egyrészt a nézőkön is lecsapódhat. Gondoljunk csak bele, megveszi valaki az adott versenyre szóló jegyet, majd a kedvenc csapata bejelenti, hogy a szűkös időkeret miatt pont azt a versenyt hagyják ki. Nem hiszem, hogy bárki örülne egy ilyen helyzetnek. Továbbá akár olyan helyzet is kialakulhat, hogy egy nagy nevű versenyen nem lesznek ott a top csapatok, –így a papírforma szerint gyengébb résztvevőkkel kell beérniük mind a szervezőknek, mind a nézőknek. Jó példa erre a hétvégén véget ért StarSeries & i-League hatodik szezonja, a 300.000 dolláros összdíjazásért nem feltétlen olyan csapatok küzdöttek, akiket megszoktunk már a hasonló versenyeken. Félreértés ne essék, nem írok le egy csapatot és egy játékost sem, –sőt, valamilyen szinten még jó is, hogy így például az Imperial vagy a Fragsters olyan csapatok ellen küzdhetett, mint a mousesport, a North vagy éppen a BIG. Ugyanakkor adódik a kérdés, hogy meddig és mennyire terhelhetőek a játékosok?

a G2 Esports mai versenyei, nem sok szünetjük van a délután az biztos

A G2 remek példa most erre: a mai napon 5 mérkőzés vár a csapatra, összesen 7 pálya, amiből ha az IEM Chicago selejtezőjében játszott Bo3 jól is alakul, akkor is minimum hat pályát kell majd lejátszaniuk. Bárki számára megterhelő lehet ennyi egymás utáni játék ezen a szinten, különösen ha valóban jó eredményt szeretnének elérni. Nehéz kérdés ez, hiszen az utóbbi években hatalmas üzletággá nőtte ki magát az e-sport, és irdatlan mennyiségű pénzek forognak egy-egy verseny alatt, vagy egy közvetítés során. A reddit CS:GO szobájában is megosztó a téma: igazuk vannak azoknak, akik azt mondják, hogy a csapatok előre eldönthetik maguknak, hogy melyik eseményen szeretnének részt venni, de abban is van igazság, hogy egy arányosabban elosztott versenynaptár bizony sokak hasznára válna.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!