"A győzelemhez rajtam keresztül vezet az út!" - Hulkeinstein interjú

A LvL Up játékosa most az MNEB keretein belül is nagyot alkotott, megkérdeztük mi a titka?

Nemrég a Vodafone versenyen és most az MNEB selejtezőn is nagyszerű teljesítményt nyújtottál, mi a titkod, amivel mostanában csak úgy jönnek a sikerek?

Elég álomszerűre sikerült ez a hónap az biztos, összesen talán 19-4-et mentem a legjobb magyar játékosok ellen az elmúlt 4 versenyemen. Ennek egy része a fortunának köszönhető, ekkora győzelmi százalékot lehetetlen hozni a magyar élmezőnyben, tehát egy kis szerencse is közrejátszik. Ugyanakkor egyfajta minőségi javulást is tapasztalok a játékomban, ami talán pont annak köszönhető, hogy nincs időm sokat játszani. Régen inkább a laddert grindoltam, az utóbbi hónapokban viszont heti 3-4 órám van maximum, ezt pedig sokkal fókuszáltabb felkészülésre sikerült felhasználnom. Ezen a téren csapatomnak, a Lvl Up Esport-nak lehetek hálás, akik mindig segítenek, ha gyakorló partnerre van szükségem.

A lineup-választásaimmal voltak bajok, főleg a vasárnapi playoffon, viszont a gameplay döntéseim határozottan javultak – már magabiztosabb az intuícióm, illetve a győzelmi esélyeket is jobban tudom maximalizálni egy meccsen belül (pl.: nem mindent játszok körbe, tudom hogy mikor kell all-in menni és mikor türelmesebbnek lenni). Az önbizalom egyébként nagyon alulértékelt skill a HS-ben – tapasztalataim szerint a legtöbb amatőr és félprofi játékos sokszor azért veszít, mert elbizonytalanodik a saját döntéseiben. Én ezen szerencsére túlléptem és úgy érzem, hogy a világ legjobbjai ellen is nyugodtan tudnék játszani, akár több ezer néző előtt is.

Mostanában jönnek a viharfelhők, hogy leáldozott a játéknak, mert egyre kevesebben játszanak vele. Mi a véleményed a mostani metáról, tényleg ekkora a gond?

Maga a kompetitív meta a patron-nerf óta talán a legjobb volt a Boomsday után, megfelelő felkészüléssel viszonylag nagy eséllyel lehetett jó eredményeket elérni, amit itthon tökéletesen megmutat az, hogy a Magyar Kupán és az első MNEB selejtezőn a top8-ból a mezőny fele ugyanaz volt több, mint 120 emberből. Globálisan pedig elég csak Hunterace vagy Justsaiyan brutális sorozataira gondolni ahhoz, hogy belássuk, nem is volt olyan borzalmas ez a versenymeta.

Kép és borító forrás: Fusion TV

Ugyanakkor sajnos a ladder-élmény hamar elveszett a kiegészítő megjelenése után, mind casual, mind pedig kompetitív szinten. Sajnos a Blizzard az utóbbi években egyre kevésbé rugalmas a változtatások terén, ez pedig a versenytársak megjelenésével komoly gondokat is okozhat nekik. Én mindenképpen ki fogom próbálni az Artifactot, ami a HS megjelenése óta a legnagyobb kihívó lesz. Kíváncsian várom, hogy ez milyen hatással lesz a piacra. Mindenesetre mindenki szurkoljon, hogy jó legyen az Artifact, mert ezáltal a HS is automatikusan jobbá fog válni a piaci verseny megerősödése miatt. Szerintem a Team 5 kicsit ellustult és szükségük van egy riválisra ahhoz, hogy újra több fejlesztést kapjunk.

Ezzel az eredménnyel már megvan a helyed a jövő évi ligában, ahol talán az egyik legnagyobb pénznyeremény lesz itthon valaha. Mit vársz a tavaszi versenysorozattól, szerinted milyen hatása lesz a magyar Hearthstone életében?

Az biztos, hogy az egész MNEB nagyon jó hatással lehet a hazai e-sport életre, régóta hiányzik egy olyan verseny, ami hónapokon keresztül zajlik. A HS-ben például nem az egyszeri sikerek, hanem a konzisztencia számít, így a bajnoki rendszerben jobban ki fognak jönni a játékosok közötti különbségek. Ez a közösségre is jó hatással lesz, hiszen több lehetősége lesz a nézőknek is megismerni a játékosokat, így például a legjobbak láthatósága jelentősen megnőhet. Úgy gondolom, hogy nem én vagyok a legnagyobb tudású játékos itthon, ugyanakkor mindenképp be szeretném bizonyítani, hogy legalább a legjobb négy játékos között ott a helyem, ezáltal pedig remélem, hogy konzisztens és egyedi játékommal a közösség tiszteletét is elnyerhetem. Jelenleg talán nem sokan ismernek, de az MNEB-hez és a Magyar Kupához hasonló versenyek jelentik a tökéletes alkalmat a hozzám hasonló, kevésbé ismert és alulértékelt játékosoknak.

Mit üzensz az ellenfeleknek, mire számíthatnak tőled a novemberi Play-it döntőben?

Leginkább nyugodt, magabiztos játékot, illetve egy olyan ellenfelet, akivel nem szívesen kerülnek össze. A győzelemhez rajtam keresztül fog vezetni az út!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!