Érdekességek a VB-kről, amikről valószínűleg nem tudtál!

Érdekességek a VB-kről, amikről valószínűleg nem tudtál!

A tegnapi eredményekkel pár érdekes mutató valósult meg az évek során.

A nyugati régiók már bizonyítottak ezen a VB-n és történjék bármi is a továbbiakban, ezt senki nem veheti el tőlük.

A halálcsoportként is nevezett B csoportból végül a Cloud9 továbbjutott az RNG-vel együtt és a Vitality-t sem sok választotta el a sikertől. Igaz, hogy ők nem jutottak tovább, de az a teljesítmény, amit letettek az asztalra, bámulatra méltó még így is. Egy nappal később sokak meglepetésére a G2 is kvalifikálta magát az A csoportból, maga mögé utasítva a Flash Wolves gárdáját, akiktől mindenki sokat várt.

Tegnap pedig a C csoporton volt a sor, ahol az NA LCS első seedje, a Team Liquid küzdött. A győzelem az EDG ellen a végén összejött, azonban ez már kevés volt és az amerikaiak a harmadik helyen végeztek ezzel. Ami ebben igazán érdekes, hogy ezt követően ez a negyedik olyan év, ahol az NA LCS első seedje még csak a csoportkörökből sem jut ki.

A Team Liquid bebizonyította, hogy győzelemmel is ki lehet esni

Persze csakis a szó legszorosabb értelmében, kiesésüket követően ugyanis még elhoztak egy fantasztikus győzelmet az EDG ellen!

2015-ben például a CLG képviselte első helyen Amerikát, de a csoportból nem jutott ki, miután 3. lett a Flash Wolves és a később döntőző Koo Tigers mögött. 2016-ban a TSM ment elsőként, de ők is harmadikok lettek a döntőző Samsung Galaxy és a Royal Never Give Up mögött. 2017-ben szintén a TSM volt az első seed, ezúttal is a csoport harmadik hely lett meg, a Team WE és a Misfits Gaming ütötték ki őket. Idén pedig a Team Liquid szupercsapata ment nagy reményekkel, de végül sem a KT Rolstert, sem az EDG-t nem sikerült maguk mögé tessékelniük. 

Egy másik közös pont is van ebben az utóbbi három, ő pedig nem más, mint Doublelift. Hiába képviselte az elmúlt 3 évben három csapat is Amerikát, ezek mindegyikében Doublelift volt az ADC és egyik alkalommal sem sikerült túl nagyot alkotnia.

Az egyetlen csapat, aki megmenti minden évben Észak-Amerikát, az a Cloud9. Ők eddig összesen 5-ször jutottak ki a csoportkörökből. Négyszer kiküzdötték magukat, egyszer pedig alapból a csoportokon túl kezdtek. Mindezt úgy, hogy általában odahaza is a gauntleten keresztül jutottak be harmadikként, tehát a lehető leghosszabb és legnehezebb utat választják, mégis sikerül nekik. Ha a Cloud9 nem létezne és az első szezont nem számoljuk, ahol még például más volt a formátum, illetve nem volt sem Kína, sem Korea, akkor az NA LCS csapatok hét év alatt mindössze egyszer jutottak ki a csoportokból. Ez 2014-ben történt a TSM-nek hála, akik a Star Horn RNG mellett 2. helyen jutottak ki a Taipei Assassins és az SK Gaming előtt.

A másik érdekesség már Európát érinti, azon belül is a nemzetközi tiebreakereket, vagyis helyosztókat. Hiába szidják mindig, ha arról van szó, hogy már helyosztót kell játszani, akkor valahogy egy titkos aura aktiválódik nálunk. 2013-ban a Gambit Gaming játszott a Samsung Ozone ellen és a GMB nyert. Szintén ez volt az az év, ahol utoljára nem jutott ki koreai csapat a csoportkörből, egészen mostanáig. Akkor az előbb említett Samsung Ozone esett ki idő előtt, idén pedig a tavalyi világbajnok Samsung Galaxy, akik Gen.G néven indultak. 2016-ban a világbajnokságon az H2k játszott az EDG-vel és itt is az H2k nyert. A 2017-es VB-n több helyosztó is volt. Ekkor történt a Fnatic bravúros futama és az Immortals-zal játszottak a továbbjutásért, amit megnyertek, majd a Gigabyte Marines ellen is, ami szintén az ő győzelmükkel zárult. Az idei MSI-n a Team Liquid kapott ki a Fnatic-tól, a mostani VB-n pedig a G2 a Supermassive és a Flash Wolves ellen is nyert helyosztót

Ez azt jelenti, hogy 2013 óta nem volt olyan helyosztó meccs, amit az EU ne nyert volna meg, vagyis összesen 8-0-ban állnak e tekintetben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!