"Pár hónap alatt össze is érett a csapat, azóta Fodával már a közös gyereknevelésen gondolkozunk!" - Jonesy

Ezúttal a Szupercsapat egyik játékosával, név szerint Jonesy-val készítettünk interjút a felkészülésről és az MNEB-ről.

Több, mint valószínű, hogy senkinek sem mond újat KODIAK, Konti, FoDa és Jonesy neve sem. Ők alkotják jelenleg az MNEB egyik továbbjutó gárdáját, az az a Szupercsapatot. Pár héttel ezelőtt már meginterjúvoltuk Kontit is, aki akkor még a csapat összeállításáról beszélt.

Kontiék összerakják a 'Szupercsapatot' - Interjú az MNEB-ről

Az egyik legjobb magyar PUBG játékos összeszedi a bandát és nekiindulnak a selejtezőknek. A fő cél a szórakozás, –és persze a közösségépítés.

Ezúttal viszont Jonesy adott nekünk egy interjút, amiben a csapat felkészüléséről és az MNEB hatásairól folytattunk diszkurzust.

Először is gratulálok a bejutáshoz. Az már tuti, hogy a Szupercsapat ott lesz a Play-It döntőben, sőt jövőre találkozunk veletek a ligában is. Hogy készültetek a selejtezőkre, illetve az tudjuk, hogy Kodi és közted megvan a szinergia, de Kontival és Fodával is könnyen összekovácsolódtatok?

Jonesy: Köszönöm szépen a gratulációt! Túlzás lenne azt állítani, hogy készültünk volna a selejtezőkre, sajnos nehéz összeegyeztetni a menetrendünket. Kétszer-háromszor tudtunk csak játszani, de akkor sem kifejezetten a versenyre gyakoroltunk, inkább csak próbáltuk megszokni a másik játékstílusát. Ami a Kontival és Fodával való ismerkedést illeti; amikor elkezdtünk játszani, akkor mindenkinek voltak negatív előítéletei a másikról (kivéve KODIAK-ról, ki nem szereti a legendát?), de pár óra játék után már érezhető volt a kémia. Pár hónap alatt teljesen összeérett a csapat, azóta Fodával már a közös gyereknevelésen gondolkozunk...

Mi volt a taktikátok a játékokra? Bumm bele a közepébe vagy csak mindent szépen nyugodtan, taktikusan türelmesen?

Jonesy: Ahogy már mondtam, nem nagyon volt felkészülési fázisunk, így semmilyen taktikát nem készítettünk egyik pályára sem. Egyrészt a játék maga elég random, így teret hagy a spontaneitásnak, másrészt Konti és Foda magasabb szintű játékismerete segített minket a selejtezőn. A verseny alatt a streameinkben lehetett látni és hallani, hogy ők irányítottak, mi pedig KODIAK-kal teljesítettük a parancsokat. Nem feltétlenül mondanám, hogy Bumm bele! stílusban játszunk, de nem félünk harcokat vállalni, így sikerült egy 16 és egy 17 killes játékot is hoznunk az offline playoffban.

Jövőre ugye indul az MNEB liga, amikor heteken keresztül megy majd a versengés. Mit gondolsz ez kialakíthat egy jó magyar PUBG versenyközösséget?

Jonesy: Nagyon örülök az MNEB kezdeményezésnek, egy jól szabályozott liga sokat hozhat a magyar PUBG közösségnek és alapvetően a magyar e-sportnak egyaránt. Sajnos kicsit későinek érzem, hogy másfél évet kellett várni a játék béta verziójának megjelenése után egy ilyen ligára, de most itt a lehetőség mindenki számára hogy magasabb szintre emelje a játékát.

Végül, mit üzensz az ellenfeleidnek a döntőben?

Jonesy: Sosem voltam igazán versenyszellemű, így csak mindenkinek szeretnék jó felkészülést kívánni és sok sikert a döntőben. Remélem, hogy látványos, vicces és elképesztő eseményekkel és klipekkel teli meccseket tudunk majd játszani, és azt is, hogy mindenki kellemes élményekkel tér majd haza.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!