A Fnatic alatt rezgett a léc, de negyedjére is elődöntőbe jutottak!

A G2 és a Cloud9 bravúros meccsei után a fél világ szeme a Fnatic-on volt, hogy vajon ők is ki tudják-e ejteni ellenfelüket.

Azt hiszem bátran jelenthetjük ki, hogy ez a valaha volt legizgalmasabb világbajnokság. Ez különösen igaz, ha valamelyik nyugati régiónak és/vagy csapatnak szurkolunk. A negyeddöntők során az utolsó szériában a Fnatic és az EDG lépett pályára, hogy kiderüljön az utolsó elődöntőhöz csatlakozó csapat kiléte is!

Stompot vártunk a C9 vs Afreeca meccsen: megkaptuk, viszlát Korea!

Huzsi | 18/10/21 08:55 Elkezdődött a VB rájátszásának második napja, ahol egyből az első mérkőzés a C9 és az AFs között zajlott. A Cloud9 csapata 3-0-ás győzelemmel utasította maga mögé az AFs csapatát. Volt itt minden, mi szem szájnak ingere lehet: sárkány és baron lopások, jól megfontolt harcok és az ezzel járó izgalmak, ami nélkül nincs VB!

Első meccs

Az első mérkőzés komoly aggodalomra adott okot. Bár Koreában 6 órával később van, mintha Európai időzónában ragadtak volna a srácok, és a helyi idő szerint 10-kor induló széria első mérkőzésén aludtak. Broxah bizonyítani akart egy Elise választással, amivel anno challenger is lett Lee Sin mellett. Sajnos a terv ezúttal nem jött be. Scout LeBlanc-ja rögtön 3 - 0-ban kezdte a meccset, ez pedig megadta az alaphangot. A sárkányok is a kínaiakhoz kerültek, a killekről és a tornyokról nem is beszélve. Mintha nem találta volna magát a Fnatic a pályán és mindent átadtak. Végül 27 perc alatt az EDG megszerezte az első győzelmet.

Második meccs

Amekkora pofont kapott az első meccsen a Fnatic, akkorát osztott vissza a másodikon. A kulcsfigura ezúttal Broxah volt, aki megkapta Xin Zhaot. Ugyan a meccs első fele itt sem indult jól a Fnatic számára, de sikerült visszaküzdeniük magukat. Topon ismét feltűnt Viktor Bwipo kezei között. A fordítás egy Irelia killel kezdődött Caps-en, onnantól hirtelen az európaiak javára dőltek a cserék. Dőlni kezdtek a tornyok, és Sivir is kinőtte magát a 20. perc után. A 23. percben már Baronja is volt Rekkles-éknek, azzal pedig nem is kellett sok idő, egy hegysárkányt követően bedöntötték a Nexust is a 27. percben.

Harmadik meccs

Bár 1-1-re módosul az állás, egyik mérkőzésen sem azt a "clean" Fnatic-ot láttuk, akiket eddig megszoktunk. Elég bukdácsolós módon játszottak a harmadik mérkőzésen is. Ugyanez elmondható volt az EDG-ről is, hiába volt hatalmas aranyelőnyük. Egyik oldalról sem volt tiszta a játék, de az EDG még nagyobb hibákat követett el. Egy majd 50 perces "fiestán" át küzdöttek egymással a a csapatok, –de végül az aranyhátrányba lévő Fnatic megnyert egy csapatharcot és mivel elég hosszúak voltak az újjáéledési idők, már be tudták dönteni a bázist.

Negyedik meccs

Az előző bravúros győzelem után, még egy kellet a Fnatic-nak, hogy bebiztosítsa helyét az elődöntőben a Cloud9 ellen. Az EDG-hez került az első kill, –köszönhetően Haro Lee Sinjének–, Scout pedig nem sokkal később soloban tette el láb alól Caps-et. Ettől függetlenül az aranyelőny náluk maradt egy darabig. A helyzet azonban csak tovább romlott idővel, a sárkányokat megszerezte ugyan a Fnatic, de egyre több gyilkosság gyűlt az EDG-nél. Az első 20 percben csak két torony dőlt. Egyre hevesebb harcokat kaptunk ezt követően, amiben az EDG mindig csak egy-egy pillanatra "aludt" el, de ez pont elég volt, hogy apránként egyre jobb helyzetbe kerüljön a Fnatic, és időközben 4 sárkány is került hozzájuk. A meccset a 30. percben szerzett Baron Nashor döntötte el, ami után még egy 4-0-át is cserélt a Fnatic. Befejezni nem tudták egyből a meccset, de két inhibitort bedöntöttek, majd egy perccel később a mérkőzést is befejezték a Baron segítségével.

Ez az eredmény több dolgot is jelent. A Fnatic negyedjére jut elődöntőbe történelme során, és biztosan lesz nyugati csapat a döntőben, mivel a Fnatic a Cloud9-nal elődöntőzik, míg a másik oldalon a G2 és az IG!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!