Gyanús körülmények között 16-0-ázta a VP a 5POWER-t

Gyanús körülmények között 16-0-ázta a VP a 5POWER-t

Az EPICENTER kvalijában ezúttal végre a VP tarolta le az ellenfelét, –de vajon tisztességesen?

Javában zajlik az EPICENTER 2018 Wild Card kvalija, ahol először a Virtus.pro és a 5POWER csapott össze. A meccs elején minden a legnagyobb rendben zajlott, mivel a 5POWER megnyerte a pisztolykört és semmi problémát nem észlelhettünk a meccsen. A második kör viszont már nem indult el, mivel a szervezők megismételtették a pisztolykört egy hiba miatt. Ez –ritkán ugyan–, de elő szokott fordulni. A 5POWER is elfogadta ezt és újrajátszották a kört, amit ezúttal a VP nyert meg. Ez nyilván nem eshetett jól a kínai-mongol csapatnak, de ami ez után történt, az volt az igazi sokk, mivel Pasháék játszi könnyedséggel 16-0-ázták őket Trainen, méghozzá úgy, hogy a terror oldalon játszottak.

A BO3 második meccsét épphogy, de megnyerte a VP, –így tovább is jutottak és a HR-Swole Patrol győztesével játszanak majd. A meccs végeztével viszont a 5POWER elárulta, hogy nem csak az első kör újrakezdése fájt nekik, hanem az is, hogy az egész meccset 400-500-as pinggel játszották le, még úgy is, hogy egy LAN eseményről van szó:

Ahogy láthatjátok, az összes VP játékosnak LAN értéken mozog a pingje, míg a kínaiknál két játékos is hihetetlenül magas értékekkel játszik, de a többiek sem lehetnek nyugodtabbak a 94-gyel. Különösen fura ez az egész, ha rájövünk, hogy az éppen Moszkvában zajló versenyt tehát az EPICENTER-t az az Esforce szervezi, akinek a tulajdonában áll a Virtus.Pro is. Természetesen egy elég merész próbálkozás lenne, ha ennyire egyértelműen elcsalták volna a meccset, de biztosak vagyunk abban, hogy valakinek illene felülvizsgálni a történteket. Őszintén reméljük, hogy csak a szervezők hibáztak, és csupán véletlenek műve volt ez a lagfesztivál, a 5POWER-nek pedig ezúttal le kell nyelnie ezt a békát, ha tényleg nem egy komoly csalás áll a háttérben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!