Rekviem a nerfelt lapokért: a számok alapján könyörtelen volt a Blizzard

Rekviem a nerfelt lapokért: a számok alapján könyörtelen volt a Blizzard

A nerfek hatása nem túl jelentős a Standard metára, de a Gigglingnek, Mana Wyrmnek és az Aviananak más a véleméye. Nézzük meg, mit olvashatunk ki a számokból!

A nerfek megjöttek, a gyengített lapok eltűntek? Egyelőre úgy tűnik, hogy a Blizzard sikeresen tönkre tette a Boomsday Project eddigi legnépszerűbb kártyáját és a Mage egyetlen valóban erős egy manás lényét. Mellette a Wild is jelentősen átalakult, köszönhetően az Aviana mana költségének megváltoztatásával. Nézzük meg, mit lehet kiolvasni a statiszikákból!

Giggling Inventor

A nerfek előtt gyakorlatilag az egész játék legnépszerűbb kártyája volt az öt manás lény. Arénában és Standardban is az élen volt, de Wildban is sokan használták. A 30 százalék feletti népszerűség azonban a múlté és már csak azok próbálkoznak vele, akik nem akarják elengedni a Feltalálót. A paklik mindössze 4,8 százalékban kap helyet és a győzelmi arányok tekintetében jobban tenné, ha azokból is végleg eltűnne.

Mana Wyrm

Az egy manás lap broken volt. Nem csak az elmúlt időszakban, hanem gyakorlatilag az első Tempo Mage változatok megjelenése óta. Rejtély, hogy miért most nyúlt hozzá a Blizzard és tette tönkre a lapot, de az biztos, hogy nem jó most Mana Wyrmnek lenni a Standard metában. Szörnyű számokat hoznak a paklik, amik próbálkoznak még kisajtolni a Kukacból egy kis erőt és várhatóan ez a decemberi kiegészítőig nem is fog változni.

Aviana

A Wild metában a Combo Druid paklik uralkodtak, amik nagymértékben építettek az Aviana + Kun párosra. Reagált a Blizzard és sikeresen száműzte a legjobb paklik közül a Malygos, Star Aligner és más hasonló Druid típusokat. Egyedül talán a Taunt Druid képes még mindig hosszútávon jó teljesítményre, de ha ránézünk a legnépszerűbb kártyákra rögtön feltűnhet, hogy a lassú Reno deckek, az egyéb OTK változatok (Freeze Mage, Quest Mage) és a Mill paklik is népszerűbbek lehetnek.

Star Aligner

Közvetett módon még egy lapot gyengített a Blizzard, aminek Malfurion nem örült túlságosan. a Star Aligner számai visszaestek és nem éri már meg egyik pakliba sem belerakni ezt a lapot.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Lich King nyert a legnagyobbat a Standard kártyák gyengítésével. A Mossy Horror hiába veszítette el az egyik legjobb célpontját, az gyorsabb deckek és a Spreading Plague-gel felszerelt Druidok ellen még így is képes egy pillanat megfordítani a mérkőzéseket.

Szerintetek szükség volt ezekre a nerfekre?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!