3.3 millió dollár értékű kriptovaluta lopásra kényszerítettek hackerek két Call of Duty játékost

3.3 millió dollár értékű kriptovaluta lopásra kényszerítettek hackerek két Call of Duty játékost

Hackerek kényszerítettek két amerikai Call of Duty játékost arra, hogy segítsenek ellopni kriptovalutát, –közel 1 milliárd Ft értékben. 

Hackerek kényszerítettek bele két amerikai Call of Duty játékost kriptovaluták ellopásába. Összesen több, mint 3.3 millió dollárnyi virtuális pénzt sikerült ellopniuk több áldozattól. Az FBI nyomoz az ügyben, de még így is homály fed több részletet is.

A legnagyobb többjátékos móddal rendelkező játékok egyszer több százezer, akár több millió playernek nyújtanak kikapcsolódást a nap huszonnégy órájában. Ebben a zsánerben a Call of Duty folyamatosan az élmezőnyben kap helyet, mivel a pörgős játékmenet, az egyedi fegyverek, perkek és kütyük kiválóan szórakoztatnak minden korosztályt. Két játékosnak azonban olyan élményben volt részük, amit senkinek sem kívánunk.

A növekvő e-sportra különös veszélyt jelenthet a swatting és az agresszió

TZeus | 18/01/08 16:09A nemrég swatting áldozatává vált kansasi férfi világszerte a média fő beszédtémáját jelentette, és számos nagyon fontos kérdést vetett fel. Ahogy az e-sport ipar növekszik, az emberek egyre inkább befektetéseket is látnak benne, akár a saját játékukra, akár a kedvenceikre gondolva. Ez pedig szerencsejátékozást jelent, a veszteség viszont rosszul érinti a játékosokat.

A két játékost megfenyegették a hackerek, hogy működjenek együtt velük a lopásban, különben a SWATing áldozatává válhatnak. Az áldozatok tudták, hogy ezt most teljesen komolyan kell venniük és kényszerítés hatása alatt kénytelenek voltak együttműködni a tolvajokkal, és körülbelül száz okostelefonról 3.3 millió értékben kriptovalutát. Ebből 805.000 dollárnyi volt Reputation Token, a többit Etherben és Bitcoinban tulajdonították el.

Az FBI egyelőre nyomoz az ügyben és próbálja feltérképezni azt a módot, hogy a telefonok hackelése pontosan hogyan történt. Az biztos, hogy a két CoD játékos neveket, telefonszámokat és egyéb információkat kapott az áldozatokkal kapcsolatban. Ezek után a hackerek átvehették valamilyen, egyelőre ismeretlen eljárással feltörték és átvették az irányítást az okostelefonok felett, és pillanatok alatt ellophatták a virtuális pénzt.

A multis játékok során a játékon belüli fenyegetések többnyire csak pillanatnyi indulatból és a frusztrációból származnak és nem lesz közvetlen kihatásuk a való életre, de a fenti esetben nem ez történt. A lopásban az FBI már 2017 januárjában megkezdte a nyomozást. Az egyik játékos házát átkutatták 2017 augusztusában és lefoglaltak nála gyakorlatilag mindent, aminek köze lehet a bűncselekményhez. Többször is kihallgatták a játékosokat, de nem jutottak sokkal előrébb a hónapok alatt.

Az ügy nagyon sokrétű és bonyolult. Hiába nyomoznak már 2017 óta, csak az elmúlt héten kerültek nyilvánosságra a részletek. Ez valószínű azt jelenti, hogy áttörő eredményt még nem tudott elérni az FBI és arra is van esély, hogy az a 3.3 millió dollár (940.5 millió forint) értékű kriptovaluta örökre elvész. Egyelőre nem nyilatkozott az ügyben sem az FBI, sem az Augur (Reputation Tokenek piaci platformja).

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.