A Clash sikerrel vette a regionális tesztek első állomását

A Clash sikerrel vette a regionális tesztek első állomását

A világ túloldalán már ment egy kört a Clash, az ottani eredményekről számoltak most be a fejlesztők!

A Clash egy igen ígéretes projektnek indult el még 2017 telén. Az első tesztek biztatóak voltak, aztán a következő forduló már olyan szinten mellé siklott, hogy a közösségben a játékmódot már csak Crash-ként emlegették. A rengeteg probléma miatt a Riot végül el is napolta a legutóbbi tesztet, az újbóli próbálkozásra pedig egészen mostanáig kellett várni.

November 3-án újabb próbát tesz a Riot a Clash-sel

A Riot igyekszik megoldani a játékmód körüli problémákat, hamarosan újabb forduló érkezik!

Hozzánk a következő teszt forduló a hétvégén érkezik meg, 3-án és 4-én élvezhetik majd a magyar játékosok 19:00-tól a mód kiváltságait. Ám mielőtt a Riot elhozta volna a nagyobb régiókba is az újabb tesztet, előtte ez az egész ment egy kört a kisebb térségekben is, mint például Óceánia, Tajvan, Szingapúr, Indonézia stb.

A fejlesztők állítása szerint az esemény gördülékenyen lezajlott a több ezer csapat számára, a felmerülő problémákat is sikerült megoldani. Három fő módosítást teszteltek ezúttal a Clash-ben:

  • A felosztott felderítési szakaszt
  • A gördülékenyebb háttérfolyamatokat
  • A vészhelyreállító eszközt

A felosztott felderítési szakasz lényege, hogy minél kevesebb játék kezdődjön ugyanabban a pillanatban, ez ugyanis igencsak leterheli a rendszert. A gördülékeny háttérfolyamatok alatt azt kell érteni, hogy a fejlesztők igyekeztek úgy alakítani a Clash felépítésén, hogy minél kevesebb egymásra épülő rendszer legyen. Ha valami elszáll, akkor az ne rántson magával másik nyolc olyan szekciót, ami amúgy jól működik. A vészhelyreállító eszköz pedig a játékfázisok meghosszabbításában és visszaállításában lesz majd segítségünkre.

Természetesen ezeken a teszteken is voltak hibák: a hősismereti rendszer például nagyon nagy leterhelést okozott a felderítési szakaszban, illetve a Clash csapatokat kezelő Csoportok szolgáltatás is volt, hogy zátonyra futott, de ezeket a problémákat a fejlesztők azonnal orvosolták, és beállították úgy, hogy a működésük fenntartható legyen.

A következő európai tesztnek tehát nagy reményekkel vághatunk neki, reméljük, hogy a rendszer kitart, és a legelső, decemberi teszthez hasonlóan élvezhetjük majd az izgalmas mérkőzéseket! EUNE szerveren november 3-án és 4-én 19:00-tól indul a teszt, a csapatot viszont már most elkezdhetitek összeszedni! 

Sok sikert mindenkinek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!