Vb döntő: íme az év legfontosabb meccsének eredménye!

Vb döntő: íme az év legfontosabb meccsének eredménye!

Örömkönnyek és drámai pillanatok az idei LoL vb fináléjában.

Az év legjobban várt League of Legends meccsén vagyunk túl: az idei világbajnokság döntőjében, 7 év után ismét európai csapat az egyik oldalon a Fnatic, és 2013 után, nem koreai csapat a másik oldalon a kínai IG személyében. Egy impresszív felvezető show-t követően (a zene nem volt az igazi, de a kiterjesztett valóság megoldás nagyon ütős volt! - a szerk.) egymásnak feszült a torna két legjobb ötöse, hogy egyikük történelmet írjon. Kína először, vagy Európa másodszor? Ez volt az idei vb döntő legnagyobb kérdése.

Első meccs

Mindkét csapat tanult az elődöntőkből, a Fnatic egyből bannolta a Jayce-t, míg a másik oldalon Rekklestől vették el Sivirt és Tristanat is. A két csapatra jellemző korai agressziónak nyoma se volt, az első 10 perc kill nélkül, egymást simogatva telt el. Pár másodperccel később viszont jött az első kill: középen alakult ki egy 2v2, de Caps feleslegesen ment bele a harcba, aminek a végén ő lett az első áldozat.

A következő 10 perc viszont már úgy telt, ahogy a két csapattól megszokhattuk: Caps ismét rossz döntést hozott, így már 0-2-ben volt középen, majd jött az első csapatharc a Heraldnál, amit nagyon okos és türelmes játékkal nyert az IG. A 20. percre már 5 tornyot döntött be a kínai gárda, aminek a következtében már 5000 arany volt az előnyük. A következő 5 perc a baron körül zajlott, két próbálkozást még áldozatokkal, de hárított a Fnatic, de harmadjára már elhozták a kínaiak, és 4-1-et cseréltek. Innentől már esélye se volt a Fnaticnak, 1-0 az IG-nek.

Vb döntő: íme az év legfontosabb meccsének eredménye!

Örömkönnyek és drámai pillanatok az idei LoL vb fináléjában.

Második meccs

A bannok 1-2 kivételtől eltekintve szinte ugyanazok maradtak, ám Caps ezúttal Azirral jött, míg Rekkles Ezrealt hozta. A másik oldalon csak az Alistar maradt, az IG alaposan felforgatta az első meccses felállását és ezúttal Irelia-Gragas-Syndra-Lucian-Ali kombóval támadtak. Az IG taktikája egyszerű volt: a leggyengébb láncszemet, Bwipot kell hátrányba tenni a legerősebb carry-vel, TheShy-jal szemben, amit Ning maximálisan megoldott, a 18. percben már 0-5-ben volt a Fnatic toposa, míg Ning 5-0-ban. Broxah hiába volt legerősebb hősével már másodjára, képtelen volt a kínai junglert lekövetni. A Fnaticnak idő kellett volna, hogy az Ezreal és az Azir is elérjenek legalább 3 tárgyat a normális sebzéshez, de az IG nem akarta ezt a lehetőséget megadni nekik.

A 20. percben középen betolták az első tornyot, majd lerohanták a Fnaticot, Rookie és TheShy lényegében a teljes csapatot kivégezték. Két infernallal és többezer arany előnnyel, a Fnatic egyetlen esélye az volt, ha valahogy elhozzák Baront és túl is élik a harcot. Nos, elhozni elhozták, de nem élték túl: az IG eltörölte őket.

Innentől már csak percek kérdése volt, az IG gyorsan be is fejezte, 2-0.

3. meccs

All-int kellett mondania a Fnaticnak, jött sOAZ, az ADC pick prioritás, a Jax surprise pick a dzsungelbe. Cserébe az IG kompozíció is undorító lett, Aatrox, Camille, Galio, Kai'sa, Rakan. A Fnatic már az első percben elhozta a rossz helyen kószáló Rakan skalpját, de az IG gyorsan válaszolt az alsó ösvényen. Percekkel később topon büntették TheShy-t, de a koreai sztárt ez sem állította meg abban, hogy Aatroxxal parádézzon. Az IG-nél ezúttal JackeyLove villogott, a Kai'Sa megállíthatatlan volt.

Az IG a 18. percre megint 10 kill előnyben volt, amiből JackeyLove-nál volt 9. A Fnaticnak már csak egy Baron steal fért bele, fordítani nem tudtak.

Ezzel az Invictus Gaming a 2018-as League of Legends világbajnok!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!