"Szeretnénk egy hosszútávú hagyományt kiépíteni" - Bodzy interjú

Bodzy, a Morphelo Bajnokság egyik fő szervezője adott interjút a novemberi megmérettetés kapcsán.

A II. Morphelo Bajnokságról egyelőre semmi konkrétumot nem árultak el a szervezők, de ennek ellenére ismételten felkerestük Bodzyt, aki továbbra is a rendezvény szervezéséért felel, és megkértük, hogy adjon rövid ízelőt a közelgő versenyről. Tavaly a nyereményalap több, mint egy millió forintra rúgott, így idén novemberben is hasonló dobásra lehet számítani!

A World of Tanks e-sport jelenlegi helyzetére való tekintettel megfontoltátok annak a lehetőségét, hogy idén ne folytatódjon a Morphelo Bajnokság?

Kategorikusan kijelentem, hogy ilyen fel sem merült Bennünk!

Milyen változásokra számíthatnak idén a résztvevő csapatok?

Az egyelőre legyen meglepetés, de remélem mindenkinek tetszeni fognak.

 A döntőre kijutott csapatok idén is élő helyszínen játszhatnak majd?

Igen, mivel szerintem az adja meg a savát-borsát ennek az eseménynek.

A tavalyi győztesek automatikusan kvalifikálták magukat a döntőre?

Nem, mivel teljesen át lesz alakítva a tavalyihoz képest.

2018-ban szinte minden komolyabb Wargaming által szervezett verseny 15vs15-ben zajlott. Gondolkodtatok ebben a formátumban?

egyelőre nem, mivel a korrekt díjazásra egyelőre nem állnak anyagi források rendelkezésünkre, illetve a helyszíni gépszám is korlátokat szab. Mindenképpen olyan díjazásban szeretnénk részesíteni a döntő résztvevőit, ami méltó erre az eseményre. Amint több forrást tudunk biztosítani, és a gép park is a rendelkezésre áll, akkor nem zárjuk ki, hogy el megyünk a nagyobb létszámú csapatok felé.

Gyakran éri az a kritika a Morphelo Bajnoksághoz hasonló magyar rendezvényeket, hogy a profiknak készültek, és az átlagos játékosok még csak labdába se rúghatnak. Jogosnak érzed az észrevételt?

Teljesen jogos, éppen ezért alakítottuk át az idei Bajnokságot.

A tavalyi eseményen a tiltás ellenére csaláshoz folyamodtak a játékosok. Idén készültök valami extrával a csalók ellen?

Te is nagyon jól tudod, milyen nehéz kérdés ez. Mindent megteszünk, de teljes biztonsággal kijelenteni nem lehet, hogy nem lehet illegális módot igénybe venni a selejtezők során. Ez a selejtezőkre igaz, mivel a döntő helyszínén, mi biztosítjuk a gépeket, így ott a mód használatra nincs esély.

Végül, de nem utolsó sorban, meddig szeretnétek folytatni a hagyományt?

Mindenképpen szeretnénk egy hosszú távú hagyományt kiépíteni, éppen ezért Roni édesapjával már meg is tettük a megfelelő lépéseket a cél elérése érdekében. Az, hogy mik is ezek, egyelőre maradjon az én titkom, mivel még sok kérdést kell ezen belül tisztáznunk. Amint meg lesz a publikus rész, azonnal fogom tájékoztatni a magyar WOT-os közösséget erről is!

A II. Morphelo Bajnokság részleteit leghamarabb az esemény hivatalos oldalán ismerhetitek meg, amit az alábbi linken találtok. Természetesen amint kiderültek a pontos dátumok és szabályok, mi is beszámolunk róluk!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.