Hogyan működnek majd az új kártyák: Peter Whalen válaszolt

A Rastakhan's Rumble új kártyái és eddig sosem látott mechanikái nem egyértelműek minden interakcióban. Peter Whalen válaszolt a kérdésekre!

Peter Whalen a Hearthstone játékdesignere válaszolt a Twitteren néhány kérdésre, amik fontosak ahhoz, hogy pontosan megértsük, miképp működnek majd az új kártyák és mechanikák. A Rastakhan's Rumble úgy néz ki, hogy megint tele mítosszal és furcsa interakcióval, de reméljük, hogy most nem Hysterianak és DisguisedToastnak kell ezeket lelepleznie, hanem a Blizzard egy teljesen kész tartalmat ad majd ki december 4-én.

jdurica kérdése: Tudomásom szerint a Void Contract lesz az első megszerezhető kártya a Hearthstone-ban, ami a "pakli fele" kifejezésre utal a képességben. Pontosan, hogyan fog működni a varázslat, ha páratlan számú kártya van a deckben? Felfelé, vagy lefelé kerekít majd a Void Contract effektje?

Peter Whalen: Felfelé kell kerekíteni (21 kártyánál, 11 ég el). Ha csak egy lap van a pakliban, akkor az minden esetben elporlad majd.

Bahob the Warrior kérdése: Sul'thraze-zel, ha megölök egy 1/1-es lényet, újra csaphatok. Ha megölök egy újabb 1/1-es lényt, akkor az Overkill effekt újra aktiválódik? Vagyis tovább pusztíthatom a három, vagy kevesebb életerővel rendelkező minionokat, amíg össze nem törik a fegyver?

Peter Whalen: Pontosan. Maximálisan 3X3+4=13 életerőnyi miniont lehet megölni a fegyverrel egy kör alatt.

Bahob the Warrior kérdése: Ha lenne egy Volcanic Potionhöz hasonló varázslat, ami rendelkezne Overkill képességgel és megölne öt miniont, akkor az Overkill ötször aktiválódna?

Peter Whalen: Ha az lenne a varázslat leírása, hogy "Deal 2 damage to enemy minions. Overkill: valami menő dolog." Akkor öt darab egy életerős minion elpusztítása után bizony ötször aktiválódna az Overkill effektje.

Stelios Kotoumbas kérdése: Az Immortal Prelate megtart magán minden effektet ha a Cube megeszi és onnan sikerül előcsalni az újabb Immortal Prealate-eket?

Peter Whalen: Úgy vélem, hogy csak a pakliba visszakevert Immortal Prelate tartja meg az erősítéseket és gyengítéseket, a Cube-bal bekebelezettet nem.

Vince-o-matic kérdése: Ha a Shirvallah, the Tiger manája csökken a pakliban, akkor a Holy Wrath mennyit sebez majd? 25-öt, vagy kevesebbet?

Peter Whalen: 25-öt fog sebezni véleményem szerint.

chat

Reméljük, hogy Whalen válaszai tényleg a valóságot tükrözik, és nem kell majd ezért mérkőzéseket buknunk, ha mégis teljesen más interakciókat kapunk a Rastakhan's Rumble végleges változatával.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!