Új Paladin lap, egy már ismert képességgel: mire lehet jó a Time Out!

Új Paladin lap, egy már ismert képességgel: mire lehet jó a Time Out!

A Rastakhan's Rumble legújapp lapját a Paladin kapta. Elemeztük a Time Out!-ot!

A Paladin tegnap este megkapta az új varázslatát, ami a Time Out! néven kerül majd be a játékba, december 4-én a Rastakhan’s Rumble megjelenésével. Ez nem az első kártya, ami a „Your hero is immune” képességgel rendelkezik, ezért érdemes utánajárni, hogy miért a Paladin kapta, és mire lehet jó az új kártya.

A World of Warcraft világában jártas playereknek ismerősek lehetnek a „bubi” és "elbubizni" kifejezések. Ezzel a Paladin végső esetben sebezhetetlenné vált, és akár a HS-t is elnyomhatta, hogy biztonságban elmeneküljön a szorongató szituációból. A Time Out! ugyanerre a logikára épül: három manáért a saját körünkben elnyomhatjuk és a következő körünkig sebezhetetlenné válunk minden ütéssel és varázslattal szemben. Ez azt jelenti, hogy nem lehet célozni közvetlenül az arcunkat, de a Destroy effektek ugyanúgy elpusztíthatnak minket, –vagyis Mecha’thun ellen semmit sem ér.

Eddig két hasonló kártyát adott ki a Blizzard, amik közül az Ice Block azóta már a Hall of Fame-be került. Az Evasion a Malygos Rogue paklikba alapkártya, de a képességét könnyű körbe játszani. Hiába Immune a hős, ha egy hatalmas ütéssel kivégezhető. Az Evasion nem erős, de ettől függetlenül bizonyos változatokban játszható, –igaz Standardban csak áprilisig–, mivel utána rotál a Kobolds and Catacombs kiegészítő.

Az Ice Block tulajdonképpen a legjobb Mage Secret volt, amit valaha kiadtak. A Freeze, OTK típusokban kötelező volt kettőt játszani belőle, de a Tempo típusban is elfért egy példány. Harmadik körben már ki lehetett pakolni (ha nem volt jobb játékunk), és ezzel nem kerültünk hátrányba. Wildban még mindig hasznos eleme a Mage deckeknek, –annak ellenére, hogy a Class maga nem képes túl jó teljesítményre a ladderen.

A Time Out! mikor lehet hasznos a paklinkban? Ha valamilyen Exodia / OTK kombóra építünk és még egy kört túl akarunk valahogy élni addig, amíg minden elemet a helyére illesztünk. Másik eset, ha kézből tudunk nyerni, de a boardot már elveszítettük és szeretnénk még kihúzni egy kis ideig. Az biztos, hogy a Tempo Mage-hez hasonlóan a Paladin nem képes kiszórni varázslatokból több tucat sebzést egy kör alatt, de a Holy Wrath, Hammer of Wrath, vagy csak egy sima fegyverütés elég lehet.

Az új kártya mechanikája hasonlít a Violet Illusionist képességére annyiban, hogy mi tudjuk befolyásolni azt a pillanatot, amikor szeretnénk immunissá válni. Az Illusionist néha bekerült néhány mém deckbe, ez a potenciál mindenképp megvan a Time Out!-ban is. a  A játékosok egyelőre 4.4 pontot adtak a kártyára az 5-ből a HearthstoneTopDecks-en, –ami azért mutatja, hogy izgatottan várják az új kártyát és szeretnék már élesben is kipróbálni.

Nektek tetszik a Time Out! varázslat?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!