Alsóágon menetel tovább a Team Horizon Reapers a SEC rájátszásában

Alsóágon menetel tovább a Team Horizon Reapers a SEC rájátszásában

A PAO-nak sikerült legyőznie a THR-t, a CW-nek azonban beletört a bicskája a magyar csapatba. Összefoglaljuk a SEC eseményeit!

A Southeast Europe Championship (SEC) League of Legends mérkőzései folyamatosan pörögnek, és két magyar csapatért is szoríthatunk a meccseken. A WiLD by Lagardère Sports magabiztosan győzte le az első negyeddöntőben a Predator Gaming csapatát, ezzel biztosan bejutott a felsőági elődöntőbe.

Technikai viszontagságok közepette is behúzta a SEC első meccsét a WiLD

Igencsak kihívás volt ez, de sikerült megcsinálniuk!

A Team Horizon Reapers a Panathinaikos Esports csapatát kapta ellenfélként az első playoff meccsén.

Első meccs: PAO vs. THR

A PAO nem bízta a véletlenre, és a játék korai szakaszában egy kiváló ellentámadással három gyilkosságot is elhozott az alsó ösvényen.

Ezzel az akcióval kiépítettek egy kisebb előnyt, amit folyamatosan növelni tudtak. A THR megtett mindent, de a görögök kiválóan dolgoztak össze, és a 31. percben befejezték a mérkőzést.

Győztes: PAO

Második meccs: THR vs. PAO

A Best of 3 második meccsére a THR felszívta magát és kiválóan szerezte meg a gyilkosságokat a térkép minden pontján. Lil Baby inkább a célpontokra és a farmolásra épített, amivel nem segítette a csapatát a játék elején. Ennek ellenére nem tudta az előnyét növelni a THR, hiába vezettek jelentősen a gyilkosságok tekintetében. A PAO nem hagyta, hogy ebből túl nagy előnyt kovácsoljanak, és a huszadik perc környékén már a görög csapat volt az erősebb.

A THR tudta, hogy védekezniük kell és nagyon sokáig tartották magukat, de végül a PAO feltörte a bázist és lassan felőrölte a magyar csapatot.

Győztes: PAO

Összességében a makrójátékban voltak jobban a görögök, és ezzel behúzták mindkét meccset. A THR-nek azonban nem értek véget a küzdelmek, az alsóágon folytathatták a SEC rájátszását.

A hétfői játéknap másik mérkőzésén a bolgár Corrupted Wolves küzdött meg az EBL bajnok ASUS ROG Elite csapatával. Az első és harmadik mérkőzésen DoubleAim és Von vezetésével az ASUS hozta a papírformát, azonban a második meccsek óriási vereséget nem szabad elfelejteniük. Az ASUS a PAO ellen, a WiLD az x25 ellen küzdhet majd meg a felsőági elődöntőkben november 12-én.

A keddi meccsek rögtön technikai problémával indultak, mivel a Predator Gaming – Dawn of Stars összecsapás éppen csak elkezdődött, máris meg kellett állítani a meccset a Predator dzsungelesének technikai gondjai miatt. Ezért a DoS kapott egy ingyenes győzelemet és 1-0-ról várhatta a széria második meccsét. A görög csapat tönkre verte az újonc Predatort; ezzel magabiztosan nyerte meg a sorozatot és folytathatja az alsóágon a menetelést, amíg a Predator Gaming elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A másik összecsapáson a Team Horizon Reapers a Corrupted Wolves ellen lépett a küzdőtérre, és nem csalódtunk a meccsekben.

Első meccs: THR vs. CW

A magyar csapatnak kötelező volt a győzelem, ha nem akartak elbúcsúzni a SEC-től, de a CW nem adta könnyen magát. Rögtön a játék elején több gyilkosságot is szereztek, és úgy tűnt, hogy nem bízzák a véletlenre a meccs alakulását. Colamax azonban látta, hogy segítségre van szüksége Hiponak és Cuhinak, és nagyszerű rajtaütésekkel fokozatosan hozta vissza a csapatát a meccsbe.

Néhány kiváló akció után már a THR-nél volt az előny és az olló folyamatosan nyílt tovább. A huszadik percben egyszerűen nem volt más választása a bolgár csapatnak: feladták a mérkőzést.

Győztes: THR

Második meccs: CW vs. THR

A Corrupted Wolves a második mérkőzésen lepte meg az ASUS csapatát is, és most is hasonló koreográfiát láthattunk. Az elején úgy tűnt, hogy rövidre tudja zárni a magyar csapat a szériát, de az előny elfogyott és Ireliaval az élen lefarmolták a THR-t. A 15. percben egy érdekes jelentet láthattunk, amikor inhibitort döntött Lmzs és ez jól mutatja, hogy a tornyok és célpontok tekintetében mennyire átengedte a területet a THR a CW-nek. Ezzel a folyamatos nyomással nem tudtak mit kezdeni a magyarok, és a bázisukon kényszerültek védekezni.

A magyarok mindent megtettek, elvitték a Baron erősítést és néhány ingyenes gyilkosságot, cserében nem maradt Nexus tornyuk, amit egy idő után ki is használt a CW és behúzta a második meccset.

Győztes: CW

Harmadik meccs: THR vs. CW

Aki bukik, attól búcsút kell vennünk. Tudták ezt a THR-es srácok is, és nem bízták a véletlenre az utolsó mérkőzést.

Hipo nagyszerű teleportálása után az emberelőnyt kihasználva három gyilkosságot és az első tornyot hozták el a magyar játékosok, –ezzel jelentős előnyre tettek szert.  A CW próbált fogást találni az ellenfélen, de a THR nem hagyta őket kibontakozni. Folyamatosan döntötték a tornyokat és minden hibát gyilkossággal büntettek. Megérdemelten húzták be a mérkőzést, esélyt sem adva a bolgár csapatnak.

Győztes: THR

Ezzel a megérdemelt győzelemmel folytathatja a THR alsó ágon a SEC-et. Szurkoljatok a magyar csapatoknak a jövő heti mérkőzéseken is az E1 TV hivatalos ESL LoL csatornáján!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!