Hirdetés

Ismét a FaZe-nek sikerült a közel lehetetlen: BO3-ban verték az Astralis-t

Már az alsó és felső ági döntőkre is Major döntőt érő párosítás alakult ki, az eredmény pedig sokak számára meglepő lehetett.

Hirdetés

Féltávhoz érkeztünk az IEM Chicago 2018 eseményen, kialakult a rájátszás mezőnye, de azért még előtte voltak meglepetések. A két felső ági döntőt megnyerő csapat automatikusan a rájátszás elődöntőjébe kerül, –ám sokak várakozásával ellentétben nem az Astralis és a Liquid lett ez a két csapat, hanem a fnatic és a FaZe.

Utóbbi csapat küzdött meg az Astralis ellen, a mérkőzés Bo3 volt, az eredmény pedig 2-0 a FaZe javára. Mirage és Inferno során már el is dőlt a meccs, előbbin brutális T oldallal nyitott a FaZe, ahonnan már nem volt esélye visszajönnie a dánoknak és végül 16-7-tel zárult a pálya. Inferno már egy sokkal kiegyenlítettebb és szorosabb pálya volt, az első félidő vége itt is FaZe vezetést hozott, de csupán egyetlen körrel, majd a második játékrészben megfordítva játszották ezt a csapatok, így 15-15-höz, vagyis hosszabbításhoz érkeztünk. Az extra játékidő sok izgalmat nem hozott, gyors 4 körrel a FaZe lezárta a pályát és így a mérkőzést is.

Felmerül a kérdés, hogy mi lehet a titok nyitja a dánok ellen? Nem olyan rég az LDLC tudott ellenük győzni, most pedig a hetek óta gyengélkedő FaZe. Mint tudjátok, a Major során és még utána is jó ideig NiKo irányította a FaZe csapatát, azóta újra karrigan ül az irányítói székben, és ez meg is látszott a tegnapi mérkőzésen. Persze meg kell jegyeznünk, hogy a másik oldalról az Astralis rég nem látott gyengeséggel játszott, de a FaZe-ben mind rain és olofmeister, de különösen NiKo volt az aki folyamatosan hozta nem csak a frageket, hanem a köröket is a csapatnak. Temetni persze nem kell egyetlen mérkőzés után a dánokat, inkább a FaZe oldala érdekes, hiszen legutóbb azt is megtudhattuk, hogy karrigan már félig kint van a csapatból. Kérdéses viszont, hogy ha a BLAST Pro Koppenhága után az IEM Chicago 2018-at is sikerülne megnyerniük, vajon karrigan újra magabiztosan irányítana és az egész csapat remek formába kerülne, vagy már keresik az új irányítót, csak még a publikum nem tud róla?

Ne feledjétek, hogy a holnapi elődöntőkkel, valamint vasárnap a döntő mérkőzéssel egész éjszaka várunk benneteket a Magyar Esport TV YouTube csatornáján!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV.org

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?