Megéri megvenni az LT-432-t?

Részletes tankelemzés az új szovjet prémium könnyű harckocsiról.

A hamarosan megvásárolható új tier VIII-as szovjet prémium könnyű tank egy újabb szög minden normál tier VIII-as felderítő koporsójában, de nem jobb annyival a meglévő prémium futóktól, hogy abszolút ajánljuk.

Elemzésünk a megszokott módon készült el, azaz először sorra vesszük, hogy tűzerő, páncélzat és mozgékonyság szempontjából mire lehet számítani, majd egy rövid ajánlót olvashattok a használatához, felszerelésekhez és legénységi képességekhez.

Tankelemzés: LT-432

Főfegyverzet

Az LT-432 löveg egyik legnagyobb előnye, hogy a legtöbb szovjet ágyúhoz képest jó lövegsüllyedési értékekkel rendelkezik, míg a másik, hogy rendkívül gyorsan száll a lövedéke. Bár a töltési sebességéből visszavettek –ami a DPM-re is hatással volt–, de még így is csak az M41 90 Bulldog képes lepipálni. Mindez azt jelenti, hogy tűzerő tekintetében minden körülmények között megállja a helyét, –legyen szó akár mesterlövészetről, akár közelharcról.

Páncélzat

Az LTTB és a WZ-132 mellett az LT-432 is bátran felveheti a harcot a tier VI-VII könnyű tankok ellen, hiszen a páncélzat 150 milliméteres effektív vastagsága megvédi a gyenge ágyúval felszerelt egységekkel szemben. Természetesen nem kell nehéz tank szintű, de még csak közepes védettségre sem számítani, hiszen csupán 27 tonnát nyom. A torony lekerekített vonalai miatt a beérkező találatok gellert kaphatnak, és lecsúszhatnak róla. A páncélzat kialakítása mellett a tank mérete jelenti a legfőbb védelmet, hiszen ha nem tudod eltalálni, akkor megsebezni sem.

Mozgékonyság

Nagyon jó gyorsulás, ami sajnos fordulás közben kissé visszaesik, de ha egyenesben tartod, akkor pillanatok alatt felgyorsulhat 50-60 km/órás sebességre. A mozgékonyság kapcsán érdemes megemlíteni, hogy majdnem minden riválisától nehezebb, ezért ütközéssel még több HP-t szakíthatsz áldozatodról.

Tippek a harckocsi használatához

Az LT-432 egyfajta különös keveréke az LTTB-nek és a WZ-132-nek, de akár azt is mondhatjuk, hogy egy butított löveggel felszerelt T-100 LT tier VIII-ban. Az aktív felderítés nem működik olyan jól vele, mint az ELC EVEN 90-nel, de bizonyos helyzetekben mégis fölé kerekedik. Ha a domborzati viszonyok kihasználásával kizárólag toronyból végezzük a felderítést, akkor szinte lehetetlen, hogy ott hagyjuk a futógörgőnket. Ne feledjétek, hogy a torony kerekített, vastag és apró.

A harckocsi nagyon alacsony, ami közelharcban is remek fegyver a legtöbb tüzérrel, illetve a német és japán tankokkal szemben, –de általánosságban bármelyik ellenfelünket kijátszhatjuk, ami nem tudja levinni ránk a csövét. Az LT-432-vel érdemes közvetlenül az ellenfél mellé menni, ugyanis elképzelhető, hogy nem fogja tudni levinni ránk a csövét.

Ajánlott képességek: Testvériség, Álcázás, Kapáslövés, Sima utazás, Hatodik érzék, Irányított ütközés, Adrenalin Roham
Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Optika, Periszkóp

A tankot azoknak tudnánk ajánlani, akiknek még nincs egy tier VIII-as prémium könnyű tankja sem, illetve azoknak, akik Strongholdra keresnek minél erősebb járgányt. Az LT-432 az Object 252U-hoz hasonlóan powercreep, de egy kezdő játékos kezében közel sem lesz annyira veszélyes, mint a hírhedt szovjet nehéz páncélos.

Tervezitek, hogy megvásároljátok az LT-432-t? A Wargaming vagy a játékosok hibája, hogy újra powercreep prémium tankokat kapunk?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.