Jó lenne, ha haza tudnánk csábítani DeadFox-ot! - Gabesson interjú

Jó lenne, ha haza tudnánk csábítani DeadFox-ot! - Gabesson interjú

A Revolte csapatával Gabesson is bejutott az osztályozó kupa döntőbe, és ennek apropóján kerestük fel a népszerű játékost és streamert.

Az MNEB egyik célja, hogy fix csapatokká kovácsolja az amúgy össze-vissza tengődő játékosokat, és ez rátok is igaz kéne, hogy legyen. Lehet, hogy sokatoknak van jelenleg saját csapata, de amivel bejutottatok a döntőbe az mégiscsak egy mix. Elképzelhető, hogy ezzel a felállással a jövőben komolyan számolhatunk?

Ránk ez nem igaz több okból sem. Több embernek van csapata és sosem gondoltunk erre a felállásra hosszútávon. A fiatalabb/kezdőbb/gyengébb/ismeretlen játékosoknak/csapatoknak viszont kiváló kezdeményezés. A mi felállásunkkal nem kell számolnotok a jövőben, esetleg mint mix lehet valahol még láttok, de ez sem valószínű.

Flash, DEv és bodito közös projektje mennyiben zavarja meg a felkészülést? Lesznek cserék a csapatban, vagy az MNEB-re minden marad a régiben?

Nem készülünk, szóval hál’isten nem tudják zavarni. Nem néztem a szabályzatot, de amennyiben lehet cserélni, simán. El tudnám képzelni, hogy Flash és bodito elmegy oda, valamint koryt es gejmzillat behúzzuk.

Iratkozz fel az Esport1 Messenger Botra!

Természetesen a PlayIT is nagyon fontos, de az igazán mérvadó küzdelmek jövő januárban indulnak. Személy szerint mit vársz az MNEB-től?

Ebben a szezonban szeretnék nyerni, viszonylag kevés beletett energiával (nyugi, már beletettem az elmúlt években 12-13ezer órát). Hosszútávon nagyon király volna, ha lenne valami itthon, ami vissza tudná hozni DeadFoxot és kolort. Persze ehhez az is kell, hogy nekik kicsit balszerencsésen sikerüljön a dolog, mivel nagyon le vagyunk maradva, –mind anyagi, mind tudás terén, és DeadFox pl. rengeteget segíthetne a tudásával, kolor pedig a tehetségével. Persze ez nekik nem lenne feltétlen jó, ellenben nekünk. :D

Tapasztalsz bármilyen fejlődést az elmúlt időben a magyar közösségben? Emellett pedig kit tartotok a legkeményebb ellenfélnek majd a ligában?

Nehéz erre választ adnom, vagyis annyira nem. Mondhatom, hogy nem nagyon tapasztalok fejlődést, de ez könnyen lehet amiatt, mert nem is követem eléggé. Találkoztam pár tehetséges fiatal játékossal, de a nagy problémánk a komplexitás hiánya. Nagyon sok játékosunk jó valamiben, de gyengélkedik a többi dologban. A kommunikáció, stratégiai érzék, és a tehetség mind egyaránt fontos. Tehetség alatt, itt a szemmel látható kiemelkedő szem-kéz koordinációra és reflexre gondolok.

Nemrég jelent meg a hír, hogy az MNEB győztese bekerül az ESL Bukarest zárt kvalifikációjábaA fő verseny maga pedig 50 ezer euró összdíjazású. Errol a plusz "nyereményről" mit gondoltok?

Egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon jó, értékes plusz nyeremény ez, ugyanakkor sajnos mindkét döntős csapat egy mix. Ez a lehetőség pedig akkor lenne igazán kihasználva, ha egy csapat nyerné. A jobb játékosaink össze-vissza vannak, van aki külföldön fizetésért, van aki motiválatlan.

Kövess Minket!