Előfordulhat, hogy DEv lesz az első magyar bajnok! - Aaron interjú

Előfordulhat, hogy DEv lesz az első magyar bajnok! - Aaron interjú

A Revolte kihívója gőzerővel készül a hétvégi megmérettetésre. A csapat irányítója, Aaron nyilatkozott nekünk.

A felsőágon az EXE Esports tudott dominálni, de nem adtátok fel és az alsóágon a döntőben újra találkoztatok, ahol már diadalmaskodtatok. Milyen érzés volt végig küzdeni magatokat az alsóágon, hogy végül ott legyetek a PlayIT-en?

Szuper érzés volt! Valamiért ez már hagyomány nálunk, hogy minden kvalifikációt, LAN-t az alsóágról indítjuk és győzelemmel fejezzük be. Az elején elkönnyelműsködtük az egészet, nem éreztük a nyerni akarást magunkban, csak leültünk és játszottunk, viszont miután csúnyán kikaptunk, megakartuk mutatni a nézőknek, hogy kik vagyunk, és úgy érzem, még ha nem is nyújtottunk 100 százalékot egyénileg, akkor is sikerült.

Iratkozz fel az Esport1 Messenger Botra!

Nemrég jelent meg a hír, hogy az MNEB győztese bekerül az ESL Bukarest zárt kvalijába. A fő verseny maga pedig 50 ezer euró összdíjazású. Erről a plusz "nyereményről" mit gondoltok?

Nagy pozitívum, hogy egyre jobban megnyílik a magyar CS a külföldi rendezvények felé és lehetőség van itthonról kijutni nagyobb volumenű versenyekre. Igyekszünk a legjobb formánkat hozni mind PlayIT, mind az ESL Bukarest zárt selejtezőjében, ha kijutunk! 

Te is és bzt is csatlakoztok DEv új csapatához, ez mennyire zavarja a felkészülést, lesznek cserék a csapatban az MNEB első szezonjára, vagy minden marad a régiben? Esetleg előfordulhat, hogy úgy alakul a dolog, hogy DEv mégis szerepelni fog a bajnokságban?

Mostanra már biztosan kimerem jelenteni, hogy megvan az új felállásunk, amivel erőteljesen készülünk, az első bootcampünkön már túl is vagyunk. Valószínűleg lesznek cserék, szóval simán előfordulhat hogy DEv lesz az első Magyar bajnok!. A PlayIT is nagyon fontos, de az igazán fontos küzdelmek jövő januárban indulnak.

Szerinted mennyiben lendítheti előre a magyar CS-t az MNEB?

Mindenki szeret ekkora közönség előtt játszani mint a PlayIT-en, ezért biztos vagyok benne hogy egy izgalmas Best of 3 lesz annak ellenére, hogy nem olyan nagy a tét. Én úgy gondolom, hogy annyira nagy löketet ez az első MNEB nem fog adni a magyar CS-nek, de ha a jövőben is így fog nőni a versenyek és a lehetőségek száma itthon, akkor akár Magyarország is megjelenhet az E-sportban. Mindenféleképp törekedni kell arra, hogy eljusson az MNEB neve külföldi CS:GO rajongók felé is, mint például a német vagy a spanyol első osztály. Nagyobb díjazás, HLTV-n következő meccsek profi stábbal, igazán jó lenne!

Kövess Minket!