Két dzsungel karakter uralja a koreai ranglétrát; lehet, hogy túl erősek?

Két dzsungel karakter uralja a koreai ranglétrát; lehet, hogy túl erősek?

Ha két karakter ennyire konzisztensen vezeti a ranglistát, akkor lehet, hogy valami baj van velük.

Érdekes megfigyelésre jutott egy fórumozó a koreai ranglétrát illetően. Az op.gg nevű oldal majd minden régióhoz biztosít statisztikai adatokat, –illetve szemmel tudjuk kísérni a ranglétrák tetejét is, vagyis, hogy ki hányadik például challengerben. A koreai szerveren azonban erőteljesen túlsúlyban vannak a dzsungelesek, és ez nem minden.

Több mint 20 fajta CC létezik a LoL-ban: tisztázzuk, melyik melyik!

A League of Legends egy igazán összetett játék. A sebzés kiszámítása sem mindig egyszerű: abból is van fizikai, mágikus és tényleges. Figyelembe kell venni az ellenállásokat, páncél- és varázstörést: nem mindegy, hogy százalékos, vagy sem. Az ember azt gondolná, hogy legalább a CC-k terén könnyebb evezni, mivel az jóval átláthatóbb.

Az első 9 helyen hat ember is dzsungel main. Ezzel alapvetően nem is lenne akkor probléma, azonban más valami is feltűnhet, amiben közel azonos a statisztikájuk. Az első, második, harmadik, ötödik, hatodik és kilencedik helyen is dzsungelesek találhatóak, –és van egy (pontosabban kettő) közös pontjuk. Mindegyikük legjátszottabb karakterei közé tartozik Camille, illetve Taliyah. 

Camille esetében hatuk között a legjobb eredmény Camille-lal 71%-os győzelmi arány 73 lejátszott meccs után, míg az átlag 65,33%. Taliyah esetében pedig az átlag 67%, míg a legjobb eredmény 74%, 39 lejátszott meccsel. Az érintett játékosok adatlapjait alább láthatjátok a képgalériában.

Felmerül a kérdés, hogy minden rendben van-e ezekkel a karakterekkel, ha ennyire látványosan dominálnak a legerősebb solo queue ligájának tetején? Azt nem árt hozzátenni, hogy Taliyah speciel nagyon sokat profitál a szervezett környezetből, ezen a szinten pedig ez már bőven megvan, a játékosok kommunikálnak egymással, a falat is jobban ki lehet használni. Camille már más tészta. Ő tipikusan az a karakter, aki kellő elsajátítás mellett akár egyedül képes átvenni a meccsek irányítását. A kezdet néha ugyan nehéz vele, de egy-két sikeres gank és beindul a hógolyó. Koreai egyébként is híres gyors mérkőzéseiről; ha valaki megindul az ellenfélnél, akkor a másik csapat jó eséllyel openel, mivel nem akarnak időt pazarolni.

Emellett érdemes azt is hozzátenni –és ez valahol egy személyes vélemény–, de sokan mondják, hogy a dzsungel idén el lett rontva; már nem olyan fajsúlyos. Ezzel nem igazán értek egyet: profi meccseken is, de solo queue-ban még inkább át lehet venni az irányítást innen. Elég kivenni az ellenfél dzsungelesét a játékból, máris eggyel "kevesebben" lesznek, felszabadul három ösvény a gankek alól, amíg próbál valahogy visszajönni a meccsbe, esélytelen sárkányokért, sutyerákokért, vagy Baronért harcolni. A dzsungeles kiesése egyedül akkora hátrány lehet, amit tényleg lehetetlen a legtöbbször visszahozni. Ösvényen farmolhatunk, azt nem veszi el senki tőlünk, illetve pár sikeres gyilkosság, egy kis szerencsével és visszatértünk. Ha valaki elég agresszív és ügyes, még a saját dzsungelfarmunkat is megtagadhatja tőlünk a buffokkal együtt.

Ti mit gondoltok, nincsenek túltuningolva ezek a karakterek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!