A Team Liquid valóban örök második címre lenne ítélve?

A Team Liquid valóban örök második címre lenne ítélve?

Vajon mikor éri el az áttörést jelentő pontot a Team Liquid csapata, –ha eléri egyáltalán valamikor?

A Koppenhágában, majd Chicagoban is gyengélkedő Astralis ellen is kikapott az amerikai csapat, sokadik döntőjük ez már ahol elvéreznek, a közösség pedig rájuk akasztotta a örök második jelzőt. Valóban sok a Liquid ezüstérem, –nézzük meg mi lehet ennek az oka, és hogy vajon van-e egyáltalán esélyük a LAN győzelemre a jövőben?

chat

A 2015 elején alapított csapat kezdetben főleg a hazai, amerikai közösségben szerzett szurkolókat, felemás eredményeket tudtak felmutatni kisebb-nagyobb USA versenyeken, illetve az év előre haladtával egyre jobban számíthattunk jelenlétükre nemzetközi tornákon is, mint amilyen a FACEIT Stage vagy a PGL CS:GO Championship Series voltak. Ugyanebben az évben még részt vettek a DreamHack Open Cluj-Napoca Major-ön is, ahonnan gyors két vereséggel búcsúztak is. 

a Liquid összes Major, illetve idei LAN eredményei

Első nagyobb eredményük a 2016-os MLG: Colombus Majör-ön elért 3-4. helyük volt, itt már olyan csapatokat sikerült megverniük, mint a FaZe, a fnatic és a Counter Logic Gaming. Ekkor már egyébként az a Liquid felállás volt, amire talán a legtöbben emlékeznek, nitr0, ELiGE, Hiko, s1mple és adreN alkotta a csapatot. Az ESL One: Köln Majort Legendákként várták a srácok, itt kezdődött a második helyezések időszaka, a döntőben az akkori (FalleN, fer, coldzera, fnx, TACO) SK Gaming-től kaptak ki. Ami a helyezéseket illeti sem e két Major között, sem Köln után nem jöttek az igazán szép eredmények, sőt. Időközben adreN-t jdm64 váltotta a csapatban, és 2016 augusztusában a Na'Vi is lecsapott s1mple-re, az ő helyére Pimp érkezett.

 Jonathan "ELiGE" Jablonowski dedikál a 2016-os MLG Major-ön

ELiGE és nitr0 a kezdetektől fogva a csapat tagjai, a most is jól ismert ötös azonban 2018 elején alakult ki. A fiatal kanadai tehetség, Twistzz még 2017-ben került a Misfist-ből a Liquid-be, NAF és TACO 2018 tavasza óta erősíti a csapatot. Ez a jelenlegi felállás az ami egy szintlépést hozott a csapat életébe. A 2017-es rendszeres 7-8., 9-11., 11-12. helyezések után az idei esztendőben a világelső Astralis egyik rendszeres kihívójaként vannak számon tartva. Nagy LAN-t azonban sosem tudtak nyerni. Nitr0 a csapat irányítása mellett is remekül játszik, TACO bár entry fragger/support pozícióban van, jót tett neki, hogy kiragadták az SK közegéből, rendszeresen meg tud villanni ha a helyzet úgy hozza, NAF és ELiGE is remekül játszanak, kettejük közül utóbbit mondanám erősebbnek, de NAF-fal sem szeretnék összetalálkozni semelyik pályán. A Liquid igazi sztárjátékosa szerintem Russel "Twistzz" Van Dulken, a mindössze 18 éves kanadai játékos. Ő a Na'Vi s1mple-je, a FaZe Niko-ja.

Twistzz élete első MVP medáljával

Vajon a Liquid is egy csúnya szóval élve, kinevelő csapat volna? Kötve hiszem. Talán mondhatjuk ezt a jelzőt a mousesports vagy a North csapatára, de a Liquid-re nem. Amit külső szemlélőként meg tudunk állapítani, hogy a Liquid gyakran nincs egyben fejben. Hiába a fantasztikus edző, zews a csapat mögött, valamin mindig elhasalnak a döntőben, legyen bárki az ellenfél. Véleményem szerint a hiba a fejekben. Ugyanez történt Chicagoban is a múlthéten. Egy borzasztó szoros első pálya a dánok ellen, hatalmas körkülönbség, majd az Astralis zárkózni kezdet aminek egy borzasztó szoros vereség, majd további két csúnyán elbukott pálya, és így egy újabb ezüstérem lett az eredménye.

gyakorlatilag ezt látjuk minden döntő közben/után ahol a Liquid szerepel

A megoldást, vagy a trükköt ami elhozná a csapat első nagy nevű LAN aratott győzelmét külső szemlélőként nem lehet megmondani. Véleményem szerint nem a csapat összetételén múlik a győzelem, ez a Liquid így jó ahogy most van, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy ha hasonló eredmény fog születni a 2019-es IEM Katowice Major-ön is, Twistzz lesz az, aki önszántából is elmenne egy győzni tudó csapathoz, illetve akár egy FaZe akár más, nagy európai csapat is megkeresheti ajánlattal.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!