Magyar rangadóval zárult tegnap a SEC, egyikük elbúcsúzott a versenytől

Magyar rangadóval zárult tegnap a SEC, egyikük elbúcsúzott a versenytől

A THR és a WiLD tegnap találkozott először a héten, de még két másik összecsapás is vár rájuk vasárnapig.

A Southeast Europe Championship nyolcadik évadja már javában pörög és az e heti mérkőzések is lezajlottak. Érdekesen alakult az utolsó pár kör, a felső ágon két szerb csapat várakozik arra, hogy lejátsszák a felső ági döntőt. Alsó ágon tegnap két Bo3-at izgulhattunk végig, először egy görög találkozót a Panathinaikos AC és a Dawn of Stars között, majd azt követően egy magyar összecsapást a THR és a WiLD között.

A Panathinaikos AC érkezett esélyesként a találkozóra, Dominanttal az élen, akiket már korábbi évadoknál is láthattunk. Mindkét alkalommal Talon dzsungelt játszott, ami elsőre úgy tűnhetett, mintha lebecsülnék ellenfelüket, Paris1 is Mejait vásárolt LeBlanc-ra, annak ellenére, hogy néha meghalt. Az első mérkőzés 37 percig tartott és bár igazi fiesta meccs volt, végül Dominant és Paris1 elrángatták a csapatot a győzelemig.

Másodjára is tartogattak meglepetést, Twisted Fate érkezett a PAO középső ösvényére, míg Dominant ezúttal is Talonnal garázdálkodott. Megint hozzá kerültek a gyilkosságok, a többieknek alig hagyott valamit és ez majdnem a mérkőzésbe került. A második meccs fényét az is beárnyékolta, hogy állandó szünetekkel tarkították a folyamatos kapcsolódási problémák miatt. Ettől függetlenül kellően véres mérkőzés volt, több mint 60 gyilkossággal. Nyögvenyelősen ugyan és sok ide-oda adogatást követően a Panathinaikos AC 40 perc után megszerezte második győzelmét is.

Ezt követően érkezett a számunkra az igazán érdekes összecsapás, a THR és a WiLD. A két magyar gárda ezen a héten háromszor is találkozik egymással, a tegnapi volt az első, ezen kívül még ott lesz a szombati Lenovo kupa, illetve a vasárnapi MNEB osztályozó kupa döntő. A WiLD a SEC-en bat0nnal játszik, aki mondhatni egy cseredzsungeles, de a szabályok értelmében nem tudtak még egyet cserélni, Paresz pedig elment. Ezt leszámítva mindkét csapat az MNEB-en már megismert felállással érkezett.

Az első mérkőzésen a THR megmutatta, hogy a játék korai szakaszát sokkal magabiztosabban tudják irányítani, mint a WiLD, ez megmutatkozott a választásaikon is. Alsó ösvényre egy Lucian Braum érkezett Benzz és Joe párosához, a másik oldalon egy Zilean Tristana állt. A meccset azonban nem az alsó, de még csak nem is a középső ösvény hozta le. Gyilkosságokban és tornyokban is elhúzott a THR az első 25 percben, a WiLD-nak pedig egy feladata volt, túlélni 30 percig, mivel a csapatharcokban koordináltabbnak tűntek általában. Addigra viszont jelentős hátrányt zsebeltek be és végül MarineHBS kristálytiszta Cho'Gath-ja volt az, ami képes volt elég időt nyerni ahhoz, hogy a hátrányban lévő tagok alkossanak valamit. Hiába az egész mérkőzéses vezetés, elég volt pár hiba a csapatharcokban a THR-től és a WiLD fordítani tudott, így meglett az 1-0.

Másodjára szinte pontosan ugyanúgy indult a mérkőzés, mint először. A THR megint majd minden ösvényen dominált, bat0n Gragas-a volt talán az egyetlen említésre méltó játékos a meccsen. Meight nagyon lemaradt miden Ireliával és Benzz is megszaladt Xayah-val. 5-0-ás toronyvezetéssel várta a győzelmet már a THR, de ahogy eljött a lategame, megint kezdtek kicsúszni a dolgok a kezükből. Ugyan szereztek egy Baront a THR-esek, a bázisuk eddigre már romokban hevert. Úgy tűnt már szinte borítékolható a győzelem, alig pár száz HP-ja maradt a Nexus-nak, de a WiLD túlzott vérszemet kapott és túlhozták a húrt. A THR ezt követően hozott egy Baront, miután még boton is megleckéztették a WiLD-ot és kiegyenlítettek.

A harmadik meccsen a THR egy hibát követett el, de azt már a mérkőzés előtt: meghagyták Marine-nak Cho'Gath-ot, megint. A másik gond pedig az volt, hogy bat0n is nagyon belemelegedett a Gragasozásba és percről percre jobb ultikat nyomott vele. Ellentétben az előző két mérkőzéssel, ezúttal a WiLD-hoz került a kezdeti előny is, nem vártak 30 percet. MarineHBS is egyre jobban kinőtte magát és rekordsebességel érte el a megölhetetlen státuszt. ColamaxGG ezúttal nem tudta annyira hátrányba szorítani a WiLD dzsungelesét, ráadásul Nidalee-val volt, aki meg épít a korai előnyére. Ettől függetlenül Cuhiék jól  tartották magukat, a 29. percben alig pár ezer arannyal voltak lemaradva és megpróbálkoztak egy Baronnal, miután bat0nt és Meight-et is kiszedték. A sárkányok a WiLD-hoz kerültek így nem tudták kellő gyorsasággal befejezni, sőt Hipoooot is elvesztették a harcban, pedig 5v3 volt a javukra. Nem várt sokáig a WiLD azonnal ők fordultak rá a Baronra, amit végül MarineHBS evett meg. Egy gyors recallt követően még a Baron lejárása előtt bebiztosították a 2-1-et és továbbjutásukat a SEC-en.

Ez pedig azt jelenti, hogy a THR-nek ennyi volt a 8. SEC szezon, míg a WiLD menetel tovább. Az alsó ágról tud visszajutni a WiLD a döntőbe, azonban ahhoz még vár rájuk egy újabb kör.

A WiLD ellenfele a Panathinaikos lesz, ha azon is át tudják verekedni magukat, akkor az X25 és az ASUS ROG találkozójának vesztesével kell megküzdjenek, hogy kijussanak újfent a SEC döntőjére.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!