Csalásokat fejlesztő bűnszervezetet buktatott le a kínai rendőrség

Csalásokat fejlesztő bűnszervezetet buktatott le a kínai rendőrség

A sikeres akcióhoz persze szoros együttműködés kellett a hatóságok és a Tencent részéről!

Nemrég jelent meg a hír a PUBG hivatalos Weibo accountján, hogy Kínában egy sikeres rendőri razzia során egy komplett csalásokat fejlesztő bűnszervezetet sikerült elkapni. Zhejiang tartomány Pingyang megyéjében a helyi rendőrség a Tencenttel karöltve 34 embert tartóztatott le csaláskészítés vádjával.

A kínaiak nem viccelnek - 141 csalót zártak börtönbe

Az elmúlt időben kicsit elhalkult a történet, de a Tencent és a rendőrség újból odacsapott.

Ez egy igen kiemelkedő fogás, amivel valószínűleg a PUBG csalások egyik főverőerét sikerült elvágni. Természetesen az illetékesek már korábban is jelentős lépéseket tettek annak érdekében, hogy felszámolják a csalók és csaló fejlesztők táborait, májusban például a hatóságok számos olyan fiókot foglaltak le, amelyekkel a szervezetek a közösségi felületeken promózták a csalásaikat. De februárról sem feledkezhetünk meg, amikor a BattleEye-nak köszönhetően a kínai csalók 99%-a bant kapott.

A különféle nem megengedett előnyhöz juttató programok használata a PUBG egyik legsúlyosabb problémája, a fejlesztők voltaképp a játék megjelenése óta küzdenek az ellen, hogy rendbe tegyék a játékot ezen a területen is. A keleti országokban több helyen is már súlyos pénzbírsággal, vagy akár szabadságvesztéssel is sújtják a csalásokat fejlesztőket és használókat, ám sok esetben még ez sem tántorítja el őket attól, hogy folytassák tevékenységüket.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!