THR:

THR: "Nem úgy alakultak a bejutott csapatok, ahogy azt vártuk"

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság osztályozó része lassan a végéhez ér, már csak a döntő van hátra.

Alig pár éve annak, hogy szinte a semmiből tűnt fel Magyarországon egy friss csapat és szervezet. Ők voltak a Team Horizon Reapers és a 2016-os évben mindent domináltak, azt követően sem tűntek el, de mégis, ez az évük volt talán a legerősebb hazai viszonylatban. Az akkori felállás MarineHBS-ből, bluerzorból, Sk1nzorból, Joe-ból és LittlePwny-ból állt. Ez az ötös nyerte meg a legelső Magyar Elit Bajnokságot is, melyet a Riot Games segítségével szerveztek idehaza és egy fajta hazai LCS szerepét lett volna hivatott felvenni.

Igazi THR vs WiLD rangadó lesz az MNEB budapest offline döntőjén!

Aioween | 18/11/12 14:24 16 csapat volt versenyben a hétvégén, amiből összesen 8 jutott tovább a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjába. Ez viszonylag hamar kiderült, de a meccsek tétje nem csak ennyi volt, hiszen az osztályozó szakaszt is egy nagy döntő zárja, ahol kiderül, hogy melyik csapat uralja jelenleg Magyarországot.

Bár nem annyira egyoldalú mérkőzésekkel, de a második MEB-en is a döntőig mentek, ahol másodjára is a WiLD-dal küzdöttek meg, ám ezúttal alul maradtak és "csak" a második helyet szerezték még Ezen kívül számos más versenyen is láthattuk őket, úgy mint Mondoconok, Lenovo kupák, a LoL Roadshow, sőt nemzetközi vizeken is megmutatták magukat, úgy mint a SEC (Southeast Europe Championship), vagy éppen az Esports Balkan League.

Az elmúlt évek során sok minden változott. A menedzseren, Halász Norberten kívül csak Ligeti "Joe" Péter maradt meg az eredeti ötösből. Egy valami azonban nem igazán akar változni és ez nem más, mint hogy a THR szeretne mindig az élbolyban lenni és ez rendszerint sikerül is nekik, felállástól függetlenül. Ugyan a V4-en végül nem ők képviselték az országot, de a selejtezőket sikerrel vették, most pedig elérkeztünk az MNEB-hez, ahol egy új felállással, de a régi név alatt újfent a döntőig meneteltek a kaszások. A döntőben a WiLD várja őket már megint, e két csapatnak hatalmas múltja van már egymással.

A képen a jelenlegi felállás balról jobbra: Hipoooo, Joe, Benzz, Cuhi, Colamax.

A verseny alkalmából kerestük fel a THR-t pár röpke kérdés erejéig, hogy mit is gondolnak az MNEB-ről és a vetélytársakról. Vasárnap, a döntő napján bővebb interjú is várható majd velük videós formában!

Több régi és pár új szervezet, illetve csapat jutott be az MNEB első szezonjára. Te személy szerint melyik csapattól, vagy játékostól tartasz leginkább?

"Igazából alapból nem úgy alakultak a bejutott csapatok, mint ahogy azt gondoltuk volna, szóval nem tudjuk kitől kell tartani és kitől kevésbé. Mindenki ellen ugyanúgy megpróbáljuk a legjobbat hozni."

Az MNEB-hez hasonló kezdeményezés még nem nagyon volt. Mit gondolsz, hosszú távon mennyire rázhatja fel a hazai mezőnyt, esetleg csalogathat elő új tehetségeket?

"Rengeteg potenciál van a versenyben, de ez önmagában nem fog sokat segíteni, ha maguknak a csapatoknak nem lesz lehetőségük kihasználni. Kíváncsian várjuk mi is, mi fog kisülni belőle."

Mindkét gárda számos változáson esett át, de az MNEB döntőjét, már megint a WiLD ellen játsszátok. Úgy tűnik ez a két csapat nem képes elkerülni egymást, mit gondoltok mi ennek az oka?

"Igazából mindkettő csapatnál a legjobb hazai játékosok vannak, és ez elősegíti azt is, hogy erre felé fognak terelődni az újabb tehetségek is, hiszen innen már olyan lehetőségek adatnak, mint az EBL-ben való szereplés."

Joe láthatóan nagyon otthonosan mozog új szerepében, mennyire volt nehéz átszoknia, illetve miként változott a csapat összhangja ezáltal?

"Joe még korábban a Support role-t otthagyva lett ADC, és mindig is jól értette a kulcs elemeit, de persze nagyon nehéz egy ilyen váltás. Rengeteg időt töltött tanulással és mostanra már teljesen komfortosan mozog."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!