WiLD: " Nem tartunk senkitől, de nem szabad lenézni egyik magyar ellenfelünket sem"

A WiLD felső ágon jutott be a vasárnapi MNEB osztályozó kupa döntőjére. Interjúban mondták el, hogy mit várnak a versenytől, és hogy nem igazán tartanak senkitől!

A Team Horizon Reapers mellett természetesen a WiLD is ott lesz a vasárnapi MNEB döntőn, ők a felső ágról érkeztek. A WiLD története még messzebbre nyúlik vissza, mint a THR, egészen pontosan 2012-ig. Akkoriban Zsokker, MadshotQQ, LittlePwny, Demo és Nemix alkották a csapatot. Ahogyan a THR, úgy a WiLD is nyert már MEB-et. Mindkét szezonban ez a két csapat találkozott más-más felállással, az első alkalommal a THR vihette haza a fődíjat, de a második szezonban már a WiLD bizonyult jobbnak. A "modern" időkben én a wAZIER, Funzkai, Adm, hi im mate, Hextasy ötössel ismertem meg a WiLD-ot, az első MEB-en is így indultak.

Igazi THR vs WiLD rangadó lesz az MNEB budapest offline döntőjén!

Aioween | 18/11/12 14:24 16 csapat volt versenyben a hétvégén, amiből összesen 8 jutott tovább a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjába. Ez viszonylag hamar kiderült, de a meccsek tétje nem csak ennyi volt, hiszen az osztályozó szakaszt is egy nagy döntő zárja, ahol kiderül, hogy melyik csapat uralja jelenleg Magyarországot.

A MEB mellett a WiLD szintén képviseltette magát a legtöbb nagy hazai és nemzetközi versenyen, –legyen az egy Southeast Europe Championship, aminek a legutóbbi befejezett évadát meg is nyerték, vagy akár az EBL, ahonnan egy lépésre voltak attól, hogy az EU Masters-re is kijussanak. A 2017-es évre a WiLD lett az év MOBA csapata, a menedzserünk, Pálfy Tamás pedig az év menedzsere. A közelmúltban új dzsungeles után kellett nézzenek, ugyanis Paresz elhagyta a gárdát és a Rifthez igazolt. A mostani felállás a következő: MarineHBS, SanyaDau, Meight, Stiles (korábbi nevén hi im mate) és Hextasy. 

Mivel a WiLD egészen az MNEB osztályozó kupájának döntőjéig jutott, így felkerestük őket pár röpke kérdés erejéig.

Több régi és pár új szervezet, illetve csapat jutott be az MNEB első szezonjára. Ti személy szerint melyik csapattól, vagy játékostól tartotok leginkább?

"Az elmúlt időszakban kisebb nagyobb döccenésekkel, de a nemzetközi mezőnyben is kimagasló eredményeket értünk el. Olyanokat, amiket eddig tisztán magyar játékosokból álló csapat soha ezelőtt. Ebből kifolyólag abszolút elvárás számunkra, hogy első helyen végezzünk bármilyen magyar megmérettetésen. Nem tartunk különösebben senkitől, de nem szabad lenézni egyik magyar ellenfelünket sem. Az MNEB kvalifikáción is látható volt, hogy igenis megfoghatóak vagyunk, szóval nagyon oda kell figyelnünk mindig. Erős a magyar mezőny megint, de magabiztosak vagyunk a saját teljesítményünkkel kapcsolatban."

Az MNEB-hez hasonló kezdeményezés még nem nagyon volt. Mit gondoltok, hosszú távon mennyire rázhatja fel a hazai mezőnyt, esetleg csalogathat elő új tehetségeket?

"Igazából LOL-ban volt már hasonló Magyar Elit Bajnokság néven, de az egyelőre csak 2 szezon erejéig ment. Azóta is vártuk, hogy legyen következő, de ebben az évben nem jött. Nagyon jó, hogy van ilyen lehetőség mert újra, tervezhető formában tudunk versenyezni honfitársaink ellen. Bizonyára előcsalogat az MNEB új tehetségeket, sőt talán már csalogatott is. Megint rivaldafénybe kerülhetnek olyanok, akiknek eddig nem volt lehetősége megmutatni a nagyközönségnek, hogy mire képesek."


A WiLD a Lenovo kupán, balról jobbra: Bone Daddy (menedzser), Meight, Stiles, Paresz (ő azóta már nincs a csapatnál), Hextasy, MarineHBS.

Mindkét gárda számos változáson esett át, de az MNEB döntőjét, már megint a THR ellen játsszátok. Úgy tűnik ez a két csapat nem képes elkerülni egymást, mit gondoltok mi ennek az oka?

"Az utóbbi egy évben max 1-2 ember változott nálunk a csapatban. Három játékosunk (Meight, hextasy és Stiles) már hosszú ideje velünk vannak szerencsére. Az, hogy miért van 3 éve THR vs WiLD döntő nehéz megmondani. Nyilván a szervezetek vezetőségeinek köze van ehhez, ahogy a csapataikat és játékosaikat menedzselik a háttérben. Lehet utána kéne járnotok egy cikk formájában, hogy az elmúlt években miért látunk szinte mindenhol THR vs WiLD döntőt. Érdekes kis iromány lenne valószínűleg!"

Mennyire volt fájó pont Paresz kiesése az utolsó pillanatban?

"Az, hogy elment mert kapott egy jó ajánlatot, az nem volt egyáltalán fájó pont. Ha úgy gondolja Paresz, hogy így tud előre haladni az e-sport karrierjében, akkor támogatjuk a döntésében. Ahogy azt korábban is kifejtettük, itt csak az időzítéssel volt gond. Ezért van az, hogy SEC-re bat0nnal mentünk, hisz időbe telik míg egy ilyen tehetségű játékost pótolunk mint ő. Szerencsére rátaláltunk SanyaDaura, aki napról napra bizonyítja, hogy senki sem pótolhatatlan. Tehetséges, motivált és igazi küzdő játékos. Hamar beilleszkedett és reméljük, hogy sokáig tudunk együtt dolgozni eredményesen."

Vasárnap tehát a WiLD és a THR néz ismételten farkasszemet egymással a PlayIT-en!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!