A Revolte csapata nyerte meg a Lenovo Legion kupát!

A Revolte csapata nyerte meg a Lenovo Legion kupát!

Vasárnap se maradtunk CS:GO nélkül, ahol ismét Gabessonék taroltak.

A szombati MNEB Osztályozó Kupa döntője után vasárnap sem maradtunk CS:GO nélkül, hiszen a PlayIT keretein belül a Lenovo Legion két elődöntőjét és a döntőt is megtekinthették az érdeklődök. Mivel ez egy torna, nem pedig egy selejtező volt, így itt egymillió forintot osztottak szét a csapatok között. Először a Harcos Edit és a Legion Honvéd Red csapott össze egymással, ahol egy igen egyértelmű Inferno után egy kicsit szorosabb Cache következett.

Harcos Edit vs. Legion Honvéd Red

Harcos Edit

  • torzsi
  • remaiN
  • er9k
  • erretzen
  • markk1

Legion Honvéd Red

  • Axolotl
  • CrN
  • Krisz
  • Hunter
  • Sc0rch

Inferno

Papíron egyértelműen a Harcos Edit csapata volt az esélyesebb ezen a mérkőzésen, amit meg is mutattak, hisz az első 13 körből 12-öt behúztak, –ahonnan esély ugyan még volt arra, hogy felálljon a Honvéd, de valljuk be, vajmi kevés. Ezek után még négy kört tudott megcsípni a Honvéd, de végül egy könnyed 16-6-al ért véget mérkőzés; így utazhattunk Cache-re.

Cache

Itt már azért jócskán jobban játszott a Honvéd csapata, olyannyira, hogy a mérkőzés elején meg vezettek is, –de er9k-ék megállíthatatlannak tűntek ebben a párharcban. Ismét egy tekintélyes előnnyel 11-4-el zárták a félidőt, majd kissé nehézkesen, de összeszedték a meccspontot, amin végül ültek is egy keveset, így végül 16-11-re nyerték meg a meccset. Nem nagy meglepetésre tehát, ezzel ők már bent voltak a döntőben.

Revolte vs. SIT

Természetesen nem meglepetés az sem, hogy a második elődöntő újból egy Mirage-Cache kombóval indult, de ezúttal először Cache-en láthattuk a feleket. A két elődöntős fél a Revolte és a SIT csapata volt, akik a következő felállással jutottak le:

Revolte

  • fleav
  • kolor
  • gabesson
  • BARCODE
  • kory

SIT

  • boco
  • sebi
  • gejmzilla
  • V1CE
  • Camper

Cache

A pisztoly kört a Revolte-nak sikerült behúznia, de gejzmilláék remek játékkal, azonnal kézbe vették a meccset és nem engedték át az iskolaköröket a CT-k számára. Két hasonló kvalitású csapatról révén szó a meccs igen szoros keretek között folytatódott, így senki számára nem volt meglepő, hogy a félidő egy 9-6-os Revolte vezetéssel ért véget, aminek a végén fleav húzott nagyot, aki az egész meccs alatt remekül játszott.

Ekkor a Revolte csúnyán el is húzott ellenfelétől, de a meccspontot nem igazán tudták megszerezni, így végül a meccset sem tudták lezárni, jöhetett a hosszabbítás. Itt is egy dupla OT-t kaptunk a csapatoktól pedig Gabesson, kolor és fleav is remek formát mutatott, de a SIT csapategysége úgy tűnt, hogy jobbnak bizonyul. Egészen az utolsó OT-ig, ahol az egész Revolte, de leginkább kolor úgy döntött, hogy mostantól mindenhova befutunk, ami be is jött, –igaz ehhez kellett kolor gyönyörű clutch-ja is.

Érdemes még megemlíteni a Twitch chat és a nézők számára legérdekesebb pillanatot is a mérkőzésről, ugyanis gejzmilla valamilyen oknál fogva fordítva szereti használni a fejhallgatóját, amin azért mi is meghökkentünk egy picit:

Kicsit megkomolyodva viszont fleav tényleg remekül játszott az egész meccsen, és végül megérdemelten nyerte meg az első pályát a Revolte csapata.

Mirage

Jöhetett a közel-keleti pálya, ahol ismét a Revolte kezdett jobban, –olyannyira, hogy rögtön a mérkőzés elején elhúztak 7-2-re és nem úgy nézett ki a meccs, hogy valaha megállnának. A SIT szerencséjére viszont itt sikerült volna megfogni a Revolte csapatát, ha kolor nem vette volna elő a kalapból ezt a clutch-ot:

A félidő végül 12-3-mal ért véget, így a pisztolykör szinte azonnal eldöntötte a mérkőzés sorsát, mivel azt megint csak a Revolte csapata húzta be. Ezúttal viszont csak plusz egy kört tudtak biztonságosan elhozni a srácok, mivel a SIT csapata természetesen azonnal ráforce-olt a körre, ami miatt végül a mérkőzést is elvesztették, hiszen így sem sikerült megfogni a támadást. Egy kisebb haláltusát még járt a SIT csapata és elhozott pár kört, így végül 16-6-al végződött a mérkőzés, így a Revolte csapata már a Harcos Edit elleni meccsen gondolkozhatott.

Revolte vs. Harcos Edit

Mirage

A csapatok nem szeretnek kimozdulni a komfortzónájukból, így megint csak Mirage következett elsőnek, ahol a Harcos Edit csapata kezdett sokkal jobban. Egészen 6-1-ig mentek, amikor felébredt a Revolte és közel egyenlőre hozta a mérkőzést. Ezután viszont megint csak torzsiéknak sikerültek jobban a támadások, amit Gabessonék nem tudtak lefogni, így 10-5-ös félidővel fordultak a felek.

A támadó oldalon viszont megmutatta a Revolte, hogy milyen jól tudnak játszani, ha igazán belelendülnek; így a támadó oldalon szinte megállíthatatlan erőnek bizonyultak. 13 körből összesen kétszer sikerült megfogni őket, így 16-12-re nyerték a mérkőzést, amit ezúttal Barcode-nak köszönhettek.

Inferno

Kivételesen a Cache helyett ezúttal egy Inferno második pálya következett, ami teljesen máshogy indult, mint az első pálya. Itt a Revolte vette gyorsan kézbe az irányítást, amit megint csak BARCODE-nak köszönhettek igaz, aki egészen elképesztő döntős teljesítményt mutatott. A 10. körre fordulva már 19-3-ban állt és továbbra is folytatta a nagyon agresszív mészárlást.

A félidő vége 11-4 lett és látszódott a Revolte csapatán, hogy minél előbb szeretnék befejezni a versenyzést és behúzni a második győzelmüket a hétvégén. A pisztoly kört ezúttal 3v5-ből hozták vissza, de BARCODE tényleg megállíthatatlannak tűnt, így az egyetlen iskolakör is meglett. Ekkor még sikerült felébredni a HE-nek és hirtelen hoztak is három kört. Ezután elindult az adok-kapok, de a Revolte első félidőben szerzett előnye már túl soknak bizonyult. Igaz, a meccsponthoz kellett fleav varázslata is, de onnantól már nem volt megállás. 16-12 lett tehát a vége, ezzel a Revolte csapata lett a Lenovo Legion Kupa győztese.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!