Győzelemmel debütált első LAN versenyén a Team Vitality

A gyengébb kezdés után erősebb formáját is megvillantotta a francia csapat.

Péntektől vasárnapig tartott a DreamHack Open atlantai állomása, ahol nyolc csapat küzdött meg a 100 ezer dolláros összdíjazásért, ahol olyan ötösök is harcba szálltak, mint például a brazil Luminosity, a londoni Major tornán legjobb nyolcig is eljutó compLexity, illetve az első LAN versenyükön szereplő és azt megnyerő legújabb francia csapat, a Team Vitality.

Az NBK irányította csapat a " B " csoportban kapott helyet a Ghost-Fragsters-Rogue triója mellett. Nyitómérkőzésüket a kanadai többségű Ghost ellen kezdték, mely BO1 keretein belül 16-12-es vereséget szenvedtek Cache-en, így következő ellenfelük az észt HS-el kiegészülő Fragsters volt egy BO3 meccsen. A vereséget követően a Vitality összeszedte magát, és két pályán verte meg az dán csapatot, hiszen Dust 2-őn 16-6-ra, míg Cache-en 16-10-re nyertek a franciák, így jöhetett a decider meccs a rájátszásba jutásért a Rogue ellenfeleként, mely mérkőzésen szintén nem vesztett pályát a Vitality, Nuke-on 16-6-ra, a második pályán, Overpass-on pedig 16-10-re győzött a francia gárda, így másodikként jutottak ki csoportjukból, ami azt jelentette, hogy az " A " csoport első helyezettjével kell majd játszaniuk, ahol végül a compLexity végzett.

Az elődöntőben az első pályán bár megingott a Vitality teljesítménye, ugyanis Dust 2-őn kikaptak 16-12-re, Train-en egy 14-1-es CT-ből hozott félidőt követően hamar lezárta a második pályát egy 16-6-os végeredménnyel, így jöhetett Nuke, ahol viszont terror oldalon sikerült produkálniuk egy 8-7-es félidőt, CT oldalon pedig megállíthatatlanok voltak Happyék, és csupán egy kört engedve ellenfelüknek, 16-8-as győzelemmel zárták az elődöntő utolsó pályáját. A Vitality fiatal sztárjátékosa ZywOo teljesítménye kulcsfontosságúnak számított, hiszen Train-en 31-10-es, míg Nuke-on 31-11-es statisztikákkal zárt, –amik valljuk be, lélegzetelállítóak.

A szorosnak vélt döntő a brazil Luminosity ellen azonban jóval egyoldalúbbá sikeredett, mint ahogy azt sokan gondolták, a harmadik pályára nem is volt szükség, hiszen Mirage-on csupán négy, Overpass-on pedig hat darab kört engedett ellenfelének a Vitality, így egy könnyed 2-0-ás győzelemmel zárta atlantai kalandját a francia csapat, és zsebelte be az első hely megszerzéséért járó 50 ezer dolláros summát.

Bár MVP címet nem osztottak, a verseny legjobbja toronymagasan ZywOo volt, aki a K/D és Rating értékekben is mindig ott volt a legjobb kettőben, de több esetben végzett a csapat élén statisztikái alapján.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!