Battlefield V és a Ray Tracing: az eredmények nem túl bíztatóak

Battlefield V és a Ray Tracing: az eredmények nem túl bíztatóak

A Ray Tracing technológia hatalmas dobása lehet az Nvidianak, de egyelőre még nem képesek a legjobb videokártyák sem kihasználni. Battlefield V alatt tesztelték az RTX kártyákat!

A Turing kártyák berobbantak a videokártyák piacára, de egyelőre a magas ár és a megkérdőjelezhető érték, amit képviselnek az RTX GPU-k, eltántoríthatja a gamereket a vásárlástól. A 2070, 2080 és 2080 Ti egyelőre nem váltotta meg a gamer világot, hiába reklámozzák a DirectX 12-vel és a Ray Tracing technológiával, magyarul a sugárkövetéssel ezeket a termékeket. A Battlefield V alatti teszteredmények alapján csak a legdrágább kategória képes arra, hogy valódi újítást hozzon a játékokba, a kevésbé erős modellek egyszerűen csak több FPS-t biztosítanak számunkra a már megszokott feltételek mellett. Mutatjuk a teszteredményeket!

Ha kiindulunk a számokból rögtön feltűnhet, hogy Full HD felbontás mellett is az RTX 2070 nem képes hozni a 60 FPS-t. Az RTX 2080 a 70 FPS-t már átlépi, de igazán csak az RTX 2080 Ti az a videokártya, ami stabilan élvezhető szinten tatja képkockák számát 1080p-ben. A felbontást fokozatosan növelve az FPS szám drasztikusan csökken. 2K-ban 40-50 FPS a maximum, amit ki lehet préselni a több, mint 400.000 forintos csúcskártyából, 4K-ban beesik az FPS szám a 30 alá, ezért nem is érdemes még egyelőre ekkora pixelszámban gondolkozni a mostani videokártya teljesítmények mellett.

A videó alapján mindenki döntse el magának, hogy megéri-e a hatalmas plusz költségeket a Ray Tracing, vagy inkább maradna a már megszokott grafikai beállításoknál. Értelemszerűen e-sportban csak és kizárólag DRX nélküli versenyeket fognak rendezni még egy jó darabig, mivel minden plusz FPS-nek hatalmas a jelentősége a belsőnézetes akciójátékoknál.

A Battlefield V november 20-án, azaz holnap jelenik meg hivatalosan, de már egy jó ideje előrendelhetitek a legnagyobb online játékboltokból.

Rengeteg újdonsággal vár a Battlefield V!

A fejlesztők kifejtették, mire használták az extra időt.

RTX 2070: 185.000 Ft-tól

RTX 2080: 250.000 Ft-tól

RTX 2080 Ti: 420.000 Ft-tól

Ti mit vártok a Ray Tracingtől a jövőben? Letarolhatja a piacot idővel ez a technológia?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!