Politikai kampánynak álcázva hirdeti magát Indonéziában a PUBG Corp

Politikai kampánynak álcázva hirdeti magát Indonéziában a PUBG Corp

A rendkívül ötletes megoldást még több ottani hírportál is elhitte. 

A PUBG hatalmas népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy a Bluehole pénzt nem sajnálva kreatívabbnál kreatívabb reklámokkal próbálta meg bevonzani a leendő csirkevacsi vadászókat. A marketing gépezetnek köszönhetően több élő szereplős is reklámot láthattunk már, a legutóbbiban pedig érdekes módon feltűnt a sokak által áhított taktikai Riot Shield. Ha lemaradtatok volna az Xbox ONE-hoz készült videóról, azt az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni. 

Élőszereplős PUBG reklámban tűnt fel a Riot Shield

A Riot Shield, ezúttal egy élőszereplős PUBG reklámban látható, így reméljük, hamarosan megjelenik.

Nos úgy tűnik, a PUBG Corp nemrég szintet lépett marketing tekintetében, ugyanis Indonéziában feltűnt egy óriásplakát, amin látszólag egy képviselő jelölt, név szerint Benu L. Jackson a játékkal kampányol a helyi választásokon. A plakátról készült képet több ottani online portál is lehozta, mondván a PUBG-vel már beférkőzött a politikai szférába is, azonban egy redditor rámutatott, hogy valószínűleg csak egy rendkívül jól sikerült víruskampányról van szó a fejlesztők részéről, ugyanis hiányzik a jelöltet támogató politikai párt logója, továbbá az induló sorszáma nem érheti el az 55-öt. A szóban forgó plakát szövege egyébként nagyjából annyit jelent, hogy "Ne felejtsetek el rám szavazni, hogy meg legyen a pakisztáni Chicken Dinner!"

A külföldi üzleti világban egyébként mindennaposak az ehhez hasonló kampányok, de ezek a módszerek Magyarországon is egyre inkább terjedőben vannak. Reméljük egy nap nekünk is sikerül felzárkóznunk és idehaza is lesznek majd ilyen bevállalós gamereket célzó marketing fogások. 

Ti egyébként milyen furcsa módszerrel hirdetnétek, ha a PUBG Corp helyében lennétek? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!