Bluerzor megcsinálta: francia bajnok lett a magyar dzsungeles!

Bluerzor megcsinálta: francia bajnok lett a magyar dzsungeles!

Bluerzor már számos nemzeti döntőben fordult meg, de eddig csak idehaza tudott nyerni.

Tegnap este sem maradtunk akció nélkül a League of Legends világában. Az Open Tour France, vagyis a francia nemzeti liga döntőjét tartották, ráadásul nem is akárhol: a játékosok Disneylandbe utazhattak, hogy egy offline színpadon mutathassák meg tudásukat. Korábban már beszámoltunk bluerzor eddigi meneteléséről, hiszen hosszú út vezetett a francia liga döntőjéig. Csapatával, a Vitality Academy-vel a GamersOriginnel szemben kellett döntőzniük.

Bluerzor bármelyik ligában játszik, ritkán áll meg a döntő előtt!

Bluerzor -amellett, hogy a legjobbak között végzett az EUW challenger létrán- még a profi mérkőzéseken is eredményes; a francia liga döntőjében játszik, már másodjára!

Miután minden ellenfelüket lenyomták, már csak egy megmérettetés várt rájuk, bluerzor volt csapata, a GamersOrigin. Tavaly az EU LCS párizsi döntője során az Esport1 stábja is kint járt náluk, akkor még bluerzor is ott játszott. Azóta sokat változott a gárda, az akkori felállásból mindössze Tonere, a mides és Toaster, az ADC maradt. Shemek és bluerzor pedig megint egy csapatban játszanak, mint akkoriban, csak ezúttal a Vitality-nél. A döntő végül négy meccsig tartott, bluerzor az első meccsen Olafot hozta be. Az első pofont azonban a GamersOrigin tudta bevinni a szériában és az első meccset ők nyerték meg, kevesebb, mint 28 perc alatt. A mérkőzéseket alább visszanézhetitek.

Másodjára egy régen sokat látott karakterét láthattuk bluerzornak, ugyanis elővette Ivernt, aki az utóbbi időben mintha újra kezdene feltűnni. Nagyon szoros volt a második meccs, többször is úgy tűnt, hogy a GO visszajöhet, annak ellenére, hogy killben és tornyokban is le voltak maradva. Egy Baront követően a VIT a GO inhibitoránál szerzett emberelőnyt és a Baronnal együtt ez elég volt az egyenlítéshez.

Harmadjára még inkább küzdött a GO, át is vették a vezetést eleinte, igaz nem túl sokkal. 30 percen át fej-fej mellett haladt a két gárda szinte minden téren. Aztán a 30. percben kettős emberelőny mellett elkezdték a Baront bluerzorék, amit meg is szereztek, sőt még egy gyilkosságot is. A meccset nem fejezték be vele, de a középső inhibitor dőlt, jöhettek a szélső ösvények. A 34. perc vége előtt az alsó ösvényről betörve meg sem álltak a Nexus-ig, így egy győzelemre került bluerzor attól, hogy egy külföldi ligát is megnyerjen végre.

A negyedik meccsre ismét előkerült az az Olaf, akivel az első meccsen kikapott már egyszer bluerzor. Az első gyilkosságot is begyűjtötte vele, viszont a hírnököt a GO szerezte meg. Megint úgy tűnt, hogy az early game a GO-nak kedvez, három sárkányt is elhoztak. A 23. percben pedig már a Baronnal próbálkoztak, de azt bravúros módon bluerzor elhappolta az orruk elől, kivárva Kindred végső képességét. Ettől függetlenül az arany egyenlő volt még a 29. percben is. A 33. percben a VIT megszerezte második Baronját is a meccsen, az alsó ösvényen betörve pedig be is fejezték a meccset és a szériát, 3-1-re zárva azt!

Ezzel pedig a Magyar Elit Bajnokság óta először, bluerzor újra megnyert egy nemzeti döntőt. Amikor először próbálkozott a GO-val, akkor harmadikak lettek, másodjára másodikok, Spanyolországban a Movistarral szintén csak a második hely jött össze, de ezúttal semmi nem állt az útjába!

Ezúton is külön gratulálunk bluerzornak ehhez a fantasztikus teljesítményért és egyben reméljük, hogy az utóbbi évek eredményei elegendőek lesznek ahhoz, hogy egy LEC csapat végre felfigyeljen rá!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!