Mechanikus ergonomikus billentyűzetet dobott piacra a Spire

Mechanikus ergonomikus billentyűzetet dobott piacra a Spire

Elképesztő kialakítással robbant be a piacra a Spire Ergo, ami világelső technológiával célozza meg a játékosokat.

A mechanikus billentyűzetek közül több módon is ki lehet tűnni. A Rama az árával próbálta meg a prémium kategóriában learatni a babérokat.

Prémium billentyűzet 300.000 Forintért: mit tud a Rama Works Koyu

1000 dollárért már lehetnek elvárásaink. Mit tud ennyi pénzért a Rama Works Kuyo mechanikus billentyűzet?

A Spire Ergo egy más árkategóriában száll be a versenybe, amivel kiváló választás lehet azoknak, akik egyedi stílust keresnek és nem riadnak vissza a technológiai fejlődéstől. Ergonomikus kialakítással, teljes mechanikus kiosztásával még nem tűnne ki a mezőnyből, de a Teankeyless (TKL) kivitellel eddig még egy billentyűzetnél sem találkozhattunk. Ez azt jelenti, hogy a numerikus részt úgy, ahogy van lehagyták a perifériáról. 

Rögtön feltűnhet, hogy tulajdonképpen kettévágták a betűket, a QWERTY-ből, az első négy betű került a bal oldalra, a maradékot a jobb oldalon kell keresnünk. Ezzel a megoldással két cél lebegett a fejlesztők előtt: maradjon kezelhető, de a kényelemre se lehessen panasz. A kéz ujjaihoz igazították az elosztást, ezzel is kímélni próbálják a csuklót és az ízületeket. 

Extraként néhány gombból több példányt is megtalálunk a billentyűzeten. Az Enter, Shift és Backspace beékelődött a két tömb közé, amivel a gépelést akarták megkönnyíteni.

Belül Cherry-MX kapcsolókat találunk, amik a játékosok számára ismerősnek lehetnek a legtöbb mechanikus billentyűzetből. Ehhez még társult egy RGB LED háttérvilágítás, amit várhatóan kedvünkre állítgathatunk, de erről a részleteket még nem közölte a gyártó.

Ennyi extrát gondolhatjátok, hogy aranyáron mérnek, pedig a billentyűzet mindössze 100 dollárért (+ szállítás és egyéb költségek) azonnal megrendelhető. Mellé még behúzhattok 30 dollárért egy csuklótámaszt is és ezzel tényleg maximalizálható az ergonomikus billentyűzet nyújtotta egyedi élmény.

Nektek bejön ez a kialakítás?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Galéria

Kövess Minket!