Apró örömök az életben: Mini ITX RTX 2070

Apró örömök az életben: Mini ITX RTX 2070

A Mini ITX alaplapok tulajdonosainak is közelednek az ünnepnapok. Az RTX 2070 legrövidebb kártyái hamarosan piacra kerülnek!

Az RTX 2070-es széria már hetek óta elérhető a piacon, de a Mini ITX alaplapokba ezeket a monstrumokat nem tudjuk beilleszteni. Ezt a szakadékot hidalja át az MSI és a Gigabyte a legújabb, rövidített RTX 2070-es videokártyákkal. Mutatjuk a részleteket!

A Turing kártyák nem indultak zökkenőmentesen: többen is panaszkodtak különböző problémákra, amiket igyekezett az Nvidia lesöpörni az asztalról. Ettől függetlenül, ár/teljesítmény arányban és a technológiai újdonságnak köszönhetően megéri beruházni valamelyik RTX 2070-es videokártyára, legyen az egyik legolcsóbb Gigabyte Windforce, vagy a brutális(an drága) Aorus Xtreme Waterforce.

Olcsóbb alternatíva: GIGABYTE Geforce RTX 2070 Windforce 8GB áttekintés

Az RTX 2070-ek között is találni olcsóbb változatot. Érdemes lehet a GIGABYTE terméke mellett dönteni.

A Mini ITX alaplapokhoz készült kártyák, a referencia-órajeleken pörögnek. Alapesetben 1410 MHz-en, boostolt állapotban 1620 MHz-en. A memória tekintetében sem kell hatalmas teljesítménybeli hátránnyal szembenéznünk: 14 GHz-en duruzsol a 8 GB DDR6-os alkatrész. A hűtésről egy 90 mm-es ventilátor gondoskodik, ami kiválóan teszi a dolgát, hiába az apró méret.

A GPU hátulján a szokásos bemenetekkel találkozhatunk. Kapunk három 1.4-es DisplayPortot és egy HDMI 2.0b-t. A Gigabyte modelljére még egy USB-C VirtualLink csatlakozó is került, ez az MSI-ről lemaradt.

Egyelőre kereskedelmi forgalomban még nem kapható a termék, de hamarosan kiderül az ára is, ami várhatóan a megfizethető kategóriába esik, ha a többi kártya kicsinyített verzióiból indulunk ki.

(Borítóképen Mini ITX GTX 1060-as kártya szerepel.)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!