Megéri megvenni a SU-130PM-et?

Megéri megvenni a SU-130PM-et?

Arra keressük a választ, hogy megéri-e az árát az új szovjet tier VIII-as prémium páncélvadász.

A mától kezdődő 10 napos maraton alatt akár ingyen is megszerezheted a SU-130PM névre hallgató új tier VIII-as szovjet prémium tankvadászt. Rövid elemzésünkben a főfegyverzetre, a páncélzatra és a mozgékonyságra térünk ki, majd tippeket adunk a páncélvadász használatához, felszereléséhez és a legénységi képességek kiválasztásához.

SU-130PM tankelemzés

Főfegyverzet

A SU-130PM is egy Skorpion G-hez hasonló tornyos TD, ami ugyan löveg tekintetében sok mindenben elmarad tőle, de alfában és lövedék sebességben jobb nála. A torony mindkét oldalra csak 77,5 fokig forgatható, –így nem tekinthető teljes értékű tornyos tankvadásznak. Ne feledkezzünk meg a 320-as átütéssel rendelkező HEAT lövedékéről sem –ami a távolság függvényében sem veszít páncélátütési értékéből–, hiszen ez rendkívül hasznos egy nagy távolságból küzdő egység számára.

Páncélzat

A Skorpion G-től is kevesebb páncélzatot kapott, így bármilyen HE szinte teljes bizonyossággal átüti. Védelem gyanánt az álcázási értéke szolgál, amiben kétszer olyan jó, mint német riválisa. Arra kell alapozni, hogy ha nem látnak, akkor meg sem lőhetnek.

Mozgékonyság

A mozgékonyságára sem mondhatjuk, hogy sokkal jobb lenne a Skorpion G-től, ugyanakkor a csatákban még így is egy teljesen korrekt gyorsulásra, és akár 65 km / órás végsebesség elérésére képes mozgékony tankvadász szerepében tetszeleg.

Tippek a tankvadász használatához

A SU-130PM számára talán azok a csaták a legrosszabbak, melyekben tier VI-os tankok is részt vesznek, ugyanis mindegyik átüti, egy lövéssel többnyire egyikkel sem tud elbánni, ráadásul a kevés össz-HP miatt farmolni sem lehet vele igazán jól az ilyen mérkőzésekben. Tier VII-től kellően lelassul ahhoz a játékmenet, hogy a SU-130PM felvehesse valódi játékstílusát. Minden esetben a bokrok takarását kell keresned, és innentől már csak jól kell kezelni az AP és HEAT lövedékeket.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Célzásgyorsító, Periszkóp
Ajánlott legénységi képességek: Testvériség, Álcázás, Hatodik érzék, Kapáslövés, Sima utazás, Adrenalin Roham

Érdemes lehet megfontolni a felderítés szerepét is az olyan összecsapásoknál, ahol nincsenek könnyű tankok. A tankvadász viszonylag gyorsan mozog és jó az álcázási értéke, –így egy periszkóppal átveheti a könnyű tank szerepét például Malinovkán, tier X-es csatában.

Megéri megvenni?

Tippek, trükkök és érdekességek a SU-130PM megszerzéséhez vezető rögös úthoz!

Stratégiák, kalkulátor és összehasonlító elemzések a téli kihíváshoz.

Teljes áron egész biztos, hogy nem, és akkor sem, ha már megvan a Skorpion G. Egyelőre játékmenetileg a német páncélvadász felett áll, de kérdés, hogy vajon érik-e majd rejtett nerfek idővel. Azt tudjuk tanácsolni, hogy teljesítsetek minél több küldetést a téli kihívásból, és ha elértétek legalább a 70%-os kedvezményt, akkor csapjatok le rá, –ugyanis biztos, hogy erre a tier VIII-as páncélvadászra ilyen jó ajánlatot még egyszer nem fog adni a Wargaming.

Te küldetésekből szerzed majd meg, vagy azonnal lecsapsz rá a Premium Shopból?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.