A Gabok összecsapása döntött a decemberi EA versenyének utolsó kvalifikációs helyéről!

A Gabok összecsapása döntött a decemberi EA versenyének utolsó kvalifikációs helyéről!

A novemberi selejtezővel lehet kijutni a decemberi EA által létrehívott Global Series egyik versenyére, a két magyar e-sportoló pedig egymás ellen kellett, hogy megküzdjön a kijutásért.

Úgy alakult, hogy egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, hiszen egy magyar játékos kiesett, viszont egyet mindenképp láthatunk az EA Global Series decemberi LAN tornáján. A kelet-európai régióban a selejtezőt illetően 6 PS4-es és 4 Xbox One-os játékos szerezhetett jogot a következő hónapban tartandó rendezvényre. Molnár "molnargabo" Gábor és Szirtesi "Gabinho" Gábor Xbox One konzolon versenyzik és már mindkettejüknek sikerült a Weekend Leagueben elérniük a 27 győzelmet, így lehetőségük van további selejtezőkben részt venni a szezon során.

A FUT Champions Cup részeként november első hétvégéjén svájci rendszerben lehetett bizonyítani és miután az első napon mindkettejük sikerrel vette az akadályokat vasárnap folytathatták:

  • Gabinho 5 győzelem és 2 vereség
  • molnargabo 4 győzelem és 2 vereség

Nem található automatikus leírás.

Ezek az eredmények azt jelentették, hogy a mai napon az egyenes kieséses ágrajzon - minden mérkőzés bo3 - maradt még esélyük a legjobb 4-et elérni, mely indulási jogot jelent a decemberi LAN rendezvényen.

Három játékosnak már sikerült ez, név szerint a Schalkeből Tim Latka-nak, Megabit-nek és Hensoo-nak. Külön érdekesség, hogy ebből a kvalifikációból csak németek jutottak ki az egy szem magyar mellett:

Ahogy az fentebb látható a két magyar úriember egymás ellen került össze és bizony igen izgalmas és fordulatos párharcokat követően Gabinho jutott tovább 2-1-re. Pokoli szoros volt mindhárom találkozó és molnargabo is kitett magáért, kevesen múlott az ő sikere, viszont most a V4 győztes ellenfele utazhat a LAN-ra.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!