A G2 és az OpTic is elhullott a Dél-afrikai csapattal szemben

Két világhírű csapatot is meglepett a Dél-Afrikából érkezett Bravado Gaming.

100.000 dolláros összdíjazással, tegnap rajtolt el a DreamHack Winter 2018, az a verseny ami 2013-ban még Major volt. Mára nagyot fordult a világ a DH szervezésű versenyekkel, de így is egy szép társaság gyűlt össze a jönköpingi tornára, itt van többek között a G2, a Heroic, az ENCE és a Bravado is. Ha utóbbi nem cseng túl ismerősen ne aggódjatok, a Bravado Gaming egy Dél-afrikai csapat, aki 2013-as megalakulásuk óta töretlenül játszanak és gyakorlatilag az ottani események közül már mindent megnyertek, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy uralják a Dél-afrikai CS:GO-t.

2018 elején azonban a szervezet áttette székhelyét Amerikába, ezzel segítve, hogy immár a nemzetközi CS:GO mezőnyben is kipróbálhassák magukat. A DreamHack Winter 2018-at egészen a nyílt selejtezőben kezdte a csapat, majd a zárt kvalin olyan csapatokat sikerült maga mögé utasítania, mint a Luminosity vagy a Rogue. Szerencsétlenségükre a versenyen a nehezebb csoportba sorsolták be őket, a G2, ENCE, OpTic hármas mellé. Valljuk be őszintén, kevesen voltunk akik nem azonnali kiesőként gondoltak a csapatra, –ám végül mindenkinek meglepetést okoztak.

a Bravado Gaming csapata 2017-ben a WESG során

Első ellenfelük a dán felállással rendelkező OpTic Gaming csapata volt, akiket Dust2-n sikerült 16-14-re legyőzniük, majd következett a felfrissített G2. A pálya Nuke volt –a dán csapatokon túl a franciák is be szokták választani– és egy elfogadható támadó oldal után 10 alkalommal is sikerült megállítaniuk a franciák támadásait, így a G2 is alul maradt a Bravadoval szemben, 16-13 lett a végeredmény. A G2 újfent rengeteg hibával játszott, persze ez semmit nem von le a Bravado Gaming érdemeiből, de egy olyan játékosnak, mint boddy azért illene elsőnek eltalálnia a bomba lerakásának helyét.

A Bravado így máris a legjobb négy közé került, a mai napot gyakorlásra szánhatják, hiszen a következő mérkőzésük csak holnap lesz. Ott már a döntőbe jutás lesz a tét, meglátjuk sikerül-e a csapatnak első nemzetközi LAN versenyükön rögtön a döntőbe jutniuk!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!