Adventi ajánlat 2. nap: Lorraine 40t

Adventi ajánlat 2. nap: Lorraine 40t

Az adventi ajánlatok sorát egy ütős tier VIII-as francia prémium közepes harckocsi, a Lorraine 40t folytatja.

Már a tavalyi adventi naptárban is bent volt a Lorraine 40t, de első elemzésünk teljesen másképp épült fel, ezért bátorkodunk új körítésben is elétek tárni, hogy mire képes ez a tier IX-es normál tankból tier VIII-as prémium tankká váló dobtáras rém.

Tankelemzés: Lorraine 40t

A kísérleti egység fejlesztése a '40-es évek alatt zajlott. Két prototípust készítettek 1952-ben. Oszcilláló toronnyal, és a felfüggesztésnél léggumi abroncsokkal látták el, a testpáncél pedig jellemzően hegyes orrot kapott. A dizájn jól szerepelt a próbákon, a harckocsi tömeggyártása azonban elmaradt.

Főfegyverzet

A Lorraine 40t egyedülálló főfegyverzet tekintetében a tier VIII-as közepes tankok között, hiszen továbbra is az egyetlen, ami valódi automata töltőberendezéssel rendelkezik. A lövegkezelhetőség príma, a lövegsüllyedés rendben van (-8 fok), a 7,5 másodperc alatt kiosztott 1.200 sebzés pedig bestiális.

Páncélzat

A páncélzat átlagosan 60 mm vastag, ezért a legtöbb repeszrombolónak ellenáll. A kupoláján, az oldalpáncélján és a hátán ~30 milliméter páncélt kapott, ezért ezek potenciális gyenge pontok, ha HE lövedékkel lőnek rá. Ennek fényében talán nem meglepő, de egy FV4005 Stage II-nek és FV215b 183-nak garantáltan egy lövés a harckocsi.

Mozgékonyság

Ezen a téren se lehet panasz a Lorraine 40t-re. Jól gyorsul, könnyen manőverezhető, –így alkalmas mindarra, amit egy közepes tanktól elvárnál, se többre, se kevesebbre.

Ajánlott játékstílus a harckocsival

A kulcspozíciókért folytatott harchoz –a páncélzat hiánya és méretei miatt– alkalmatlan, de a másodvonalból remekül használható halálosztó gépezet. Egy olyan tank, ami már lassan két éve a játékban van, de még mindig power creepnek érződik. A dobtárat a Lorraine 40t-nél is két módon használhatod. Az első, hogy egyszerűen belepumpálod mind a négy lövedékedet az ellenséges tankba, a második, hogy kétszer szeded le a lánctalpát, majd kettőt eresztesz a célpontodba, –ez utóbbi olyankor hasznos, ha többen vagytok egy tankra. 

Ajánlott felszerelések: Ventilátor, Stabilizátor, Optika
Ajánlott képességek: Testvériség, Álcázás, Hatodik érzék, Kapáslövés, Sima utazás

Mindenképp kerüld az olyan egységeket, amik nagy kaliberű mozsárágyúval vannak felszerelve, mint a KV-2, O-I, O-Ni, O-Ho -mert ezek akár 1.000 HP-t is szakíthatnak a tankodból-, és azt sem árt észben tartani, hogy a Type 4-ek, a Type 5-ök és az FV TD-k egy lövésből küldhetnek vissza a garázsba.

Megéri megvenni?

A táras tankok szerelmeseinek szinte kötelező vétel, mert randomra ennél keresve se találhatnál alkalmasabbat. A 232 mm páncélátütés lehetővé teszi, hogy minimális prémium lövedék használata mellett játszhass vele akár tier X-ben is, –ami rendkívül jó szufficitet eredményez. A HE lövedékek mellett természetesen a tüzérség tekintetét is vonzza, de van még egy ellenérv, amit muszáj megemlíteni. A Stronghold csatákból szinte teljesen kiszorult a Progetto megjelenésével, ami kissé rontja farmolási képességeit. Aranyért ajánlott megvenni.

Progetto vagy Lorraine? Melyiket tartod erősebbnek a két táras prémium közepes tank közül?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.