Az ASUS nyerte a SEC VIII. szezonját, a WiLD a negyedik helyen zárt

Az ASUS nyerte a SEC VIII. szezonját, a WiLD a negyedik helyen zárt

A SEC VIII. szezonját az esélyes ASUS ROG Elite magabiztosan nyerte meg. A címvédő WiLD a dobogóról is lemaradt.

A tegnapi nappal véget ért a Southeast Europe Championship (SEC) VIII. szezonja. A végső győzelmet –teljesen megérdemelten– az ASUS ROG Elite szerezte meg, egy nagyon sima 3-0-s döntő után. A címvédő WiLD by Lagardère Sports csapatát hárman is megelőzték, így a negyedik hellyel és a 400 euróval búcsúztak idejekorán a küzdelmektől. Összefoglaljuk az eseményeket!

A SEC lebonyolítása megváltozott a nyolcadik szezonra. A rájátszás küzdelmeibe a selejtezők hét legjobb csapata jutott be, továbbá az aktuális címvédő meghívásos alapon került az ágrajzba. A nyolc csapatban találtuk a görög Panathinaikost és Dawn of Stars-t, a román Predators Gaminget, a bolgár Corrupted Wolves-t, a szerb x25 eSports-ot és ASUS ROG Elite-et és nem utolsó sorban a magyar Team Horizon Reapers-t és a WiLDot. Mindkét magyar csapat viszonylag hamar az alsó ágra került, ahol egymással kellett farkasszemet nézniük. A győzelmet végül a WiLD szerezte meg a THR felett, ezzel tovább éltek az esélyeik, akár a végső győzelemre is.

Magyar rangadóval zárult tegnap a SEC, egyikük elbúcsúzott a versenytől

Aioween | 18/11/14 16:39 A Southeast Europe Championship nyolcadik évadja már javában pörög és az e heti mérkőzések is lezajlottak. Érdekesen alakult az utolsó pár kör, a felső ágon két szerb csapat várakozik arra, hogy lejátsszák a felső ági döntőt.

A THR-t legyőzték, de az EBL bronzmeccséért revansot vett rajtuk az x25, –így a negyedik helyen zártak a Vadak. SanyaDau helyett –még bat0nnal a soraikban– ennél több most nem volt bennük.

A felső ágon megállíthatatlanul robogott az ASUS csapata és kisebb megingásokkal tarkítva, de viszonylag simán jutottak el a nagydöntőig, ahol az x25 és a PAO mérkőzésének győztesét várták. A görögök nagyot harcolva és megérdemelten "küldték haza" az x25 csapatát és megpróbálták újra a lehetetlent: diadalmaskodni az ASUS felett.

Az erősebb szerb csapat 1-0-s előnyből várta a nagydöntőt, ami a Best of 5 formátum miatt három győzelemig tartott. DoubleAim és Khantos vezetésével rövidre zárták az összecsapást és két mérkőzésen bebiztosították a végső győzelmet. A PAO Dominant kiváló játékával az első meccsen majdnem 50 percig kitartott, a másodikon már nem tudták feltartóztatni az ASUS rohamait.

Az EBL után a SEC-et is megérdemelten nyerte meg az ASUS ROG Elite csapata, ezzel az eredményükkel és a mutatott játék alapján kijelenthető, hogy a kelet-közép európai régió legjobb csapatát láthattuk magasba emelni a 2500 eurós fődíjat. A PAO 1500 euróval, az x25 600 euróval gazdagodott.

Köszönjük, hogy az E1 TV hivatalos ESL LoL csatornáján velünk tartottatok a mérkőzések alatt és együtt szurkolhattunk a magyar csapatoknak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!