Íme a Rastakhan's Rumble egyik első OTK kombinációja, a

Íme a Rastakhan's Rumble egyik első OTK kombinációja, a "Gonkers"!

Kis ügyeskedéssel szinte végtelenszer tudunk támadni, ha Gonk, the Raptor több példányban is a páston van. 

Tegnap este végre valahára hivatalosan is megjelent a Rastakhan's Rumble és 135 új lap érkezett a Hearthstone-ba, amik minden bizonnyal felforgatják majd a játék aktuális metáját, legyen szó a ladderről vagy az arénáról. Az elmúlt néhány hétben mi is rengeteget foglalkoztunk a kiegészítővel és az előre leleplezett kártyákkal, legutóbb pedig a LvL Up Esports játékosainak elemzését hoztuk el nektek. 

Rastakhan's lap- és paklielemzés a LvL Up Esports játékosaival

Loemifar | 18/12/04 09:55 Várhatóan ma 19:00-kor megnyílik Rastakhan's arénája és kiszabadul a 135 új lap, ami végre változást hozhat a metába. Ha lemaradtatok volna az összes lapról, egy helyen végigpörgethetitek! 135 új lappal érkezik december 4-én a Hearthstone következő kiegészítője, a Rastakhan's Rumble. Minden lapot megtaláltok a cikkben!

Nos, ha vannak ígéretes lapok, akkor természetesen lenniük kell olyanoknak is, amiktől nem vár sokat a közösség, mivel vagy az effektjük borzalmas, esetleg túl sok manába kerülnek gyenge statokkal. A HearthPwn oldalának közösségi szavazásán ezeket a kártyákat a Magma Rager díjjal tüntetik ki, és érdekes módon ezt a kevésbé megtisztelő címet a Druid Loa Legendary lapja, Gonk, the Raptor is megkapta. A Loa statjai valóban nem feltétlenül bizalomgerjesztőek, viszont passzív képessége lehetőséget ad rá, hogy ha Hősünkkel végzünk egy ellenséges lénnyel, akkor benne van a pakliban, hogy újra támadhatunk. 

Habár Gonk első körben nem nyerte el a játékosbázis tetszését, már az első nap folyamán felfedezték, hogy segítségével egy őrületes OTK kombinációt lehet összehozni, mivel a lény passzív képessége összeadódik, ha több van belőle a páston.  Az alábbi videóban azt nézhetitek végig, hogy egy játékos 242 sebzést visz be egy körön belül, ugyanis a lent lévő négy raptor megengedi, hogy újra és újra támadjon a felbuffolt Hero Power-rel.

100+ DAMAGE GONK OTK!! from r/hearthstone

Ha sikerült magatokhoz térnetek a látottaktól, akkor vegyük is végig, mi is történt a páston. Először is lekerült a kulcsfigurának számító Gonk, the Raptor, ami Dreampetal Florist miatt 0 manába került hősünknek. Ezt követően Flobbidinous Floop átváltozott raptorrá és mehetett is a pástra, továbbá csak hogy tetézve legyen a szituáció, kijátszásra került a már szintén olcsóbb Gloop Sprayer, ami négyre emelte a Gonkok számát.  Végül néhány Hero Power-re ható buff következett, amikkel Malfurion támadóereje 11-re nőtt, a lent lévő Raptorok miatt pedig, melyek passzív effektje összeadódott újra tudott támadni többször is, egy körön belül. 

A kombinációt egyébként mindenki kedvenc sómestere, Octavian "Kripparrian" Morosan is kipróbálta legutóbbi közvetítésénél, a paklit ezen a linken találjátok. Annak ellenére, hogy csupán csak két Gonk volt az asztalán és Malfurion támadó ereje is csak 5 volt, lazán letakarította a pástot és kivégezte ellenfelét, szintén egy kör alatt. 

Valószínűleg a Blizzard nem tesztelte le, hogy kettő vagy több Gonk képessége összeadódik-e és így fordulhatott elő ez a furcsa OTK lehetőség. A kombináció ugyan nem broken, mégis jelen van és eléggé zavaró, szóval ha tippelnünk kéne, a fejlesztők elég hamar ki fogják javítani a kártyát. 

Szerintetek egyébként a stúdió javítani fogja ezt az interakciót, vagy alapvetően így tervezték a kártyát és tudatosan hagyták bent ezt a kiskaput?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!