Adventi naptár 5. nap: Type 62

Adventi naptár 5. nap: Type 62

A tier VII-es kínai prémium könnyű tank nyomában.

Egyike a legrégibb prémium járműveknek, de talán még mindig vannak, akik nem hallottak róla. Legújabb elemzésünk középpontjában december ötödik adventi ajánlata, a Type 62 tier VII-es kínai könnyű harckocsi áll.

Tankelemzés: Type 62

A Type 59 könnyített verziója, aminek fejlesztése 1957-ben vette kezdetét. Az új tanknak nemcsak a Dél-kínai hegyekben, de a mocsarakban is harcképesnek kellett maradnia. Az első prototípus 1962-ben készült el, –amit az idő előrehaladtával korszerűsítettek.

Főfegyverzet

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Type 62 egy sokkal használhatóbb ágyút kapott, mint a WZ-131. A kisebb alfa sebzés és páncélátütés ellenére közel 400-zal többet sebezhetünk vele percenként, és célzási ideje is jobb 0,2 másodperccel. A prémium lövedéke HEAT típusú, és átlagosan 220 milliméter páncélzat leküzdésére alkalmas.

Páncélzat

A Type 62 megjelenésében nagyon modern, de a páncélzatáról ugyanez nem mondható el. A helyenként ~40-60 milliméter vastagságot elérő döntött frontpáncél és lekerekített toronypáncél épp arra elegendőek, hogy ne töltsék rá azonnal a repeszrombolót. Ennek ellenére egy könnyű tanktól nem is szabad többet elvárni.

Mozgékonyság

A kimagasló DPM miatt értelemszerűen a mozgékonyságnak kell megbűnhődnie. A Type 62 még azokból az időkből származik, amikor a power creep fogalma ismeretlen terep volt a virtuális tankászok többségének, és teljesen természetes volt, hogy egy prémium egység nem állhat a kifejleszthetők fölött.

Tippek a Type 62 használatához

A jelenlegi MM favorizálja a nagy tűzerőt, így a Type 62 talán újra megtalálhatja szerepét a csatákban. A löveg közelharcban csillog igazán, amit HEAT lövedék hiányában megkerülő manőverekkel tarthatsz melegen a hatékonyság megőrzése mellett. Érdemes vele passzív felderítő szerepben tetszelegni a főbb harci konfrontáció létrejöttéig, majd a lesebzett, eltévedt prédát becserkészni, majd levadászni.

Ajánlott felszerelések: Periszkóp, Töltésgyorsító, Optika / Ventilátor
Ajánlott képességek: Testvériség, Álcázás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Adrenalin roham

A Type 62-ről talán kissé negatívan nyilatkoztunk, de mivel ennél a tanknál se írható fel az előnyök közé a Stronghold-képesség, ezért egyedüli mentsvára a tier limit lehetne. Ennek hiányában viszont egy elveszett egység, ami cél nélkül rója a harctereket. A könnyű tankok kedvelői talán beszerezhetik, de egyrészt a kínai vonalon is van jobb könnyű tank (Type 64), másrészt a franciáknál is (AMX 13 57). A Type 62-t jelenlegi formájában senkinek sem ajánlanánk.

Szerinted már késő lenne a Type 62-nek tier limitet adni? Mivel kelthetnék fel a játékosok érdeklődését a Type 62 iránt a fejlesztők?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.