"Biztos vagyok benne, hogy elképesztő újdonságokat látunk majd a következő Major-ön" - s1mple interjú

A várakozásokkal ellentétben nem sikerült túl jól az EPL 8. szezonja a Na'Vi számára.

A Liquid már túl nagy falat volt a Na'Vi számára az EPL 8. szezonjának rájátszásában, de már a csoportkörökben sem igazán voltak önmaguk. Az EPL eredményekről, a csapat helyzetéről és a közelgő BLAST Pro Series Lisszabon, valamint IEM Katowice 2019 Major versenyekről is beszélt s1mple.

Nem volt egy egyszerű menetelés, de csak kijutottatok a rájátszásba. Hova tennéd jelenleg a Na'Vi-t egy olyan skálán, ami az utolsó helyen való kieséstől a győzelemig terjed?

s1mple: "Nem tudom, elvesztettük a régi formánkat, de a Major-ig muszáj lesz visszanyernünk. Persze addig van még egy BLAST Pro Series Lisszabon, de azután regeteg időnk lesz gyakorolni és fejlődni, hogy a Major-ön újra a legjobb formánkat hozzuk."

Ha már BLAST Pro Series, a koppenhágai állomást megnyertétek, a következő lisszaboni verseny pedig az év utolsó lesz. Fáradtak vagytok, vagy teljes erővel várjátok a versenyt?

"Az EPL-en elkövetett hibáinkat mindenképpen ki akarjuk javítani és remek játékot mutatni Lisszabonban. Nem tudom pontosan mi történt, de vissza kell nyernünk az önbizalmunkat. A BLAST Pro talán nem annyira fontos nekünk, mint az EPL, de igen..."

A szezon végére a már szinte mindenki találkozott valahol a másikkal, mit gondolsz talán kiismertek titeket az ellenfele? Vagy valami más lehet a gond nálatok?

"Igen, pont most beszéltünk erről. Nem tudom, lehet, hogy sokkal többet néznek minket és sokkal könnyebben olvassák a játékunkat. Sokkal magabiztosabban játszik ellenünk mindenki, valahogy meg kell ezt változtatnunk a Major-ig."

Mit gondolsz, mi az amin tudtok változtatni következő évre; frissíteni a pályaválasztásotokon vagy valami teljesen újat mutatni?

"Hát haver...nem tudom...mindenen kb. (nevet) Talán többet kéne játszanunk Cache-t, de talán a Valve meg ki fogja szedni... nem tudom, válaszokat kell találnunk."

Beszéltetek már róla, hogy milyen célokkal indultok neki 2019-nek?

"Ez egyértelmű, a Major. Mindent arra fogunk beáldozni. Az Astralis elleni vereség mentálisan is megtört kicsit minket, de szerintem ha úgy tudunk majd gyakorolni ahogy korábban is, akkor minden jól fog alakulni a következő Major-ön."

Mit gondolsz, a csapatok kipihentek és készek lesznek arra, hogy az év első nagy versenye rögtön a Major lesz?

"Érdekes lesz. Mindenki fel fog készülni maximálisan, de a selejtezőkön vagy a kezdeti szakaszokban senki sem fogja ellőni az összes puskaporát. A rájátszásban azonban biztos vagyok benne, hogy elképesztő újdonságokat látunk majd. Szerintem ez lesz a valaha volt legjobb Major, mivel mindenki maximálisan készül rá és a profi CS szintje is jóval magasabb, mint mondjuk 3 éve."

Magabiztosnak kell lenned ha a csúcsra akarsz érni. Mi az ami nektek meghozza a magabiztosságot?

"Eredmények. Eredmények, gyakorlás, kapcsolatok, minden. Ezeken általában mindig dolgozunk is, de az utóbbi hónapokban... nem tudom, mindig voltak problémák és nem jutott idő mindenre."

A Major-ig sikerül újra a helyes útra lépnetek?

"Igen, úgy gondolom bőségesen van időnk kijavítani a hibákat és felkészülni a Major-re."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!